Antena 3 Externe ONU: Producţia de coca a crescut al patrulea an consecutiv

ONU: Producţia de coca a crescut al patrulea an consecutiv

23 Iun 2010   •   08:24
ONU: Producţia de coca a crescut al patrulea an consecutiv

Recolta de coca din Peru a crescut pentru al partulea an consecutiv, aducând statul mai apoape de vecinul sud-american în cultivarea materiei prime pentru cocaină, arată ONU.

După o scădere cu 16 procente a suprafeţei din Columbia, culturile totale de coca au pierdut 5,3 la sută în primele trei state din lume, anul trecut, susţine Biroul ONU pentru Droguri.

Cultivarea de coca a crescut cu doar un procent în Bolivia, numărul trei mondial, comparativ cu 6,8 la sută în Peru. Aceasta duce suprafaţa totală cultivată cu coca la 59.900 hectare în Peru, faţă de 68.000 hectare în Columbia şi 30.900 hectare pentru Bolivia. Cifrele ONU se bazează pe imagini din satelit şi vizionări ale culturilor.

Dimensiunea culturii de coca din Peru aproape s-a dublat în ultimul deceniu, iar directorul agenţiei locale anti-drog, Romulo Pizarro, recunoştea un sentiment de frustrare pentru creşterea constantă în pofida eradicării manuale şi a dezvoltărilor alternative.

"Traficanţii de droguri nu stau cu braţele încrucişate. Cererea mondială a crescut."

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close