Antena 3 CNN Externe ONU sporeşte securitatea pe platoul Golan, după mai multe incidente datorate conflictului din Siria

ONU sporeşte securitatea pe platoul Golan, după mai multe incidente datorate conflictului din Siria

ONU sporeşte securitatea pe platoul Golan, după mai multe incidente datorate conflictului din Siria
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
08 Dec 2012   •   09:17

ONU va spori securitatea misiunii sale de observare de pe platoul Golan după mai multe incidente datorate conflictului din Siria, a declarat vineri liderul operaţiunilor de menţinere a păcii ale ONU, Herve Ladsous, relatează AFP.
   
Forţa ONU înzestrată cu observarea dezangajării pe platoul Golan (FNUOD) va primi mai multe vehicule blindate şi "capacităţile sale de analiză politică vor fi sporite", a precizat Ladsous pentru presă.
   
"Vom lua măsuri pentru a spori securitatea forţei", a subliniat acesta. ONU consultă de asemenea statele care furnizează trupele FNUOD. Aceasta numără o mie de soldaţi veniţi din cinci state: Austria, Croaţia, India, Japonia, Filipine.
   
Incidentele s-au multiplicat de câteva săptămâni în zona demilitarizată a Golan patrulată de FNUOD, mai ales atacurile şi incursiunile armatei siriene aflată în urmărirea opozanţilor.
   
Israelul a capturat platoul Golan în 1967 în timpul războiului de şase zile şi l-a anexat în 1981, o decizie care nu a fost niciodată recunoscută de comunitatea internaţională. Consiliul de Securitate a înfiinţat FNUOD în 1974 pentru asigurarea respectării unei încetări a focului între Israel şi forţele siriene.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close