Antena 3 CNN Externe ONU va discuta sancţiunile contra Iranului. Teheran ameninţă cu retragerea de la negocieri

ONU va discuta sancţiunile contra Iranului. Teheran ameninţă cu retragerea de la negocieri

ONU va discuta sancţiunile contra Iranului. Teheran ameninţă cu retragerea de la negocieri
Sursa foto: consiliul de securitate
09 Iun 2010   •   01:42

Marile puteri din Consiliul de Securitate au căzut de acord asupra listei de persoane şi firme din Iran care se vor afla pe lista neagră a unui al patrulea set de sancţiuni ONU contra republicii islamice.
Acordul deschide calea pentru un vot care poate fi organizat chiar miercuri sau joi pentru proiectul de rezoluţie, arăta un diplomat occidental.
Ambasadorul Franţei la ONU, Gerard Araud, arăta anterior că miercuri poate fi organizat votul pentru sancţiunile contra Iranului pentru programul său nucleare.
Diplomaţii se aşteaptă ca 12 din cei 15 membri, inclusiv toate cele cinci state cu drept de veto să voteze în favoarea rezoluţiei. Se crede că Turcia, Brazilia şi Liban nu vor vota pentru aceasta.
Proiectul de rezoluţie este produsul a luni de negocieri între SUA, Marea Britanie, Franţa, Germania, China şi Rusia. Aceasta cere măsuri contra băncilor iraniene din străinătate şi extinderea embargoului contra armelor.
Mahmoud Ahmadinejad a avertizat că Iran va părăsi discuţiile privind programul său nuclear dacă ONU aprobă noile sancţiuni.
"Am spus că guvernul SUA şi aliaţii săi greşesc dacă ei cred că pot scoate băţul rezoluţiei şi apoi să stea la masa negocierilor cu noi," arăta Ahmadinejad, prezent la o conferinţă regională de securitate la Istanbul.
Antena3.ro

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close