Antena 3 CNN Externe ONU va distribui 200.000 laptopuri refugiaţilor din Gaza

ONU va distribui 200.000 laptopuri refugiaţilor din Gaza

ONU va distribui 200.000 laptopuri refugiaţilor din Gaza
Sursa foto: refugiati gaza
30 Apr 2010   •   14:23

Agenţia ONU pentru refugiaţii palestinieni a lansat, joi, o campanie pentru a distribui 200.000 de lapropuri elevilor din Fâşia Gaza.
Astfel, UNRWA intenţionează să distribuie jumătate de milion de astfel de dispozitive în tot Orientul Mijlociu, până în 2012, sublinia purtătorul de cuvânt Adnan Abu Hasna .
"Campania începe azi în şcolile refugiaţilor din oraşul Rafah, cu distribuirea a 2200 de laptopuri, ca parte a planului de a împărţi 200.000 de astfel de aparate elevilor din Fâşia Gaza" .
Planul intenţionează a uni elevii şi profesorii prin internet wireless "astfel ca elevii să continue studiile în timpul crizelor," explica Abu Hasna .
Programul este aşteptat să coste peste 30 milioane de dolari şi a primit finanţare din partea organizaţiei de caritate din SUA Un Laptop pentru Fiecare Copil (OLPC) şi Jordan Hashemite.
Israel şi Egipt ţin Gaza sub embargo, de la preluarea puterii de către mişcarea islamică Hamas în 2007, dar Israel a permis UNRWA să aducă ajutoare umanitare şi cantităţi limitate de materiale de construcţie.
Circa 80 procente din cei 1,5 milioane de locuitori ai Gazei se bazează pe ajutor umanitar extern.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Fasia Gaza ajutor umanitar
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close