Antena 3 CNN Externe Opera Israeliană din Tel Aviv a refuzat comemorarea victimelor din Paris. În semn de protest, dirijorul orchestrei nu a mai intrat pe scenă

Opera Israeliană din Tel Aviv a refuzat comemorarea victimelor din Paris. În semn de protest, dirijorul orchestrei nu a mai intrat pe scenă

Opera Israeliană din Tel Aviv a refuzat comemorarea victimelor din Paris. În semn de protest, dirijorul orchestrei nu a mai intrat pe scenă
12 Ian 2015   •   13:07

Un dirijor francez, Frederic Chaslin (foto), care conduce de o bună perioadă de timp o orchestră israeliană, a refuzat să participe la un specatcol al Operei israeliene după ce conducerea acestei instituţii a refuzat să ţină un moment de reculegere în memoria victimelor atentatului terorist din Paris.

Chaslin a solicitat Operei israeliene ca înainte de interpreatrea spectacolului "La Rondine"(Puccini) de sâmbătă să fie intonat imnul Isarelului, urmat apoi de un scurt moment de reculegere şi câteva cuvinte adresate în menoria celor ucişi săptămâna trecută, în atentatele teroriste sângeroase din capitala Franţei.

Conducerea Operei a respins cererea dirijorului.

"Am fost refuzat. Mi-au spus că acest lucru ar supăra audienţa şi ar fi împotriva politicii conducerii noastre. Ce management? Care politici? Unde mă aflu? Într-o ţară care se presupune a fi sanctuarul tuturor evreilor din lume? Oare spectatorii din această ţară şi-au pierdut sufletele?", se întreabă profund indignat dirijorul francez.

Opera israeliană Yaffo din Tel Aviv a condamnat printr-un comunicat public atacurile teroriste din Paris şi a transmis că aceste evenimente tragice nu pot fi reflectate într-o sală de spectacole solemne.

"Opera Israeliană este îndurerată de această tragedie, iar inima sa este alături de naţiunea franceză şi comunitatea evreiască", se arată în comunicat.

×
Subiecte în articol: israel, tel aviv
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close