Antena 3 CNN Externe Operaţiile estetice vaginale considerate nesigure de medici

Operaţiile estetice vaginale considerate nesigure de medici

Operaţiile estetice vaginale considerate nesigure de medici
23 Sep 2008   •   19:49

Operaţiile estetice vaginale au devenit din ce în ce mai populare printre femeile care caută perfecţiunea cu ajutorul bisturiului. Unul dintre cei mai cunoscuţi medici ginecologi de la Spitalul "King`s College" din Londra, Linda Cardozo, a declarat la o întrunire a medicilor din Montreal, că procedura este una riscantă şi că femeile nu trebuie încurajate să recurgă la această operaţie estetică.

O simplă căutare pe Google scoate la iveală 45.000 de rezultate referitoare la această procedură medicală, dar pe site-uri specializate sunt mai puţin de 100. "Majoritatea femeilor vor să semene supermodelelor, să fie perfecte. Este o modă. Dar ar trebui să fie informate despre riscurile la care se expun când recurg la această operaţie." a declarat Linda Cardozo. "Operaţiile de acest fel sunt făcute numai în clinicile private."

Potrivit BBC News, cea mai solicitată dintre operaţiile estetice vaginale este labioplastia, procedura prin care se micşorează labiile. Femeile recurg la acestă operaţie, fie din motive pur estetice, fie pentru a diminua disconfortul fizic pe care îl simt.

Operaţiile de acest fel care au fost făcute până în momentul de faţă au avut, într-adevăr, rezultate de îmbunătăţire a aspectului, dar nu se cunosc încă rezultatele cu privire la îmbunătăţirea funcţiei sexuale. Mai mult, nu se cunosc nici rezultatele operaţiei de "întinerire" a vaginului, care ar trebui să-i redea elasticitatea şi care este solicitată de femeile care au născut pe cale naturală. Unii doctori consideră că simplele exerciţii pentru muşchii pelvisului pot avea rezultate asemănătoare, fără ca femeile să se expună riscurilor ce apar în timpul operaţiei.

Doctorul Linda Cardozo a mai spus că operaţiile estetice vaginale ridică seriose probleme de etică profesională. "Femeile plătesc sume mari pentru astfel de operaţii care nu îmbunătăţesc starea de sănătate."

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: operatie estetica Montreal
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close