Operațiune antiteroristă în inima Europei. Trei jihadiști au fost arestați

de A.M.P    |    15 Ian 2017   •   10:40
Operațiune antiteroristă în inima Europei. Trei jihadiști au fost arestați Foto: pixabay.com

Poliţia belgiană a arestat trei persoane sâmbătă seară în cursul unei operaţiuni antiteroriste în regiunea capitalei Bruxelles, a anunţat agenţia de presă Belga, potrivit Agerpres.

Anchetatorii au efectuat patru percheziţii în cartierul Molenbeek şi nu au descoperit nici arme, nici explozivi, dar au arestat trei persoane care urmează să fie interogate, a informat purtătoarea de cuvânt a Parchetului din Bruxelles, Ine Van Wymeersch, citată de Belga.

Purtătoarea de cuvânt a refuzat să ofere mai multe detalii despre persoanele arestate, dar a precizat că Parchetul va anunţa duminică dacă cei trei suspecţi rămân în arest.

Mai mulţi jihadişti care au luat parte la atentatele de la Paris, la 13 noiembrie 2015 (130 de morţi), şi de la Bruxelles, la 22 martie 2016 (32 de morţi, ucişi de kamikaze la aeroport şi la metrou), revendicate de gruparea Stat Islamic (SI), erau originari din Molenbeek, cartier sărac de la periferia capitalei belgiene.

După aceste atentate, autorităţile au întărit măsurile de securitate şi au înmulţit operaţiunile şi descinderile poliţiei, pe măsură ce înaintează anchetele legate de evenimentele respective.

Potrivit Belga, descinderile la Molenbeek au avut loc târziu în cursul serii, cu poliţişti înarmaţi care au închis perimetrul în timpul operaţiunii.

Salah Abdeslam, singurul membru încă în viaţă al echipelor de comando jihadiste de la Paris, s-a ascuns la Molenbeek după atentate şi a fost arestat acolo patru luni mai târziu, la 18 martie 2016.

Parteneri
x close