Antena 3 CNN Externe Operaţiune FBI în Republica Moldova. "Era ingredientul cheie pentru fabricarea BOMBEI NUCLEARE"

Operaţiune FBI în Republica Moldova. "Era ingredientul cheie pentru fabricarea BOMBEI NUCLEARE"

Operaţiune FBI în Republica Moldova. "Era ingredientul cheie pentru fabricarea BOMBEI NUCLEARE"
de O.P.    |    10 Dec 2014   •   07:37

7 traficanţi de uraniu au fost arestaţi la Chişinău, în urma unei operaţiuni realizată cu sprijinul Statelor Unite ale Americii.  Au fost descoperite 200 de grame de uraniu, substanţă care poate fi folosită la fabricarea bombelor nucleare.

Poliţiştii moldoveni au mai descoperit şi mercur, dar şi alte materiale care valorau zeci de milioane de euro pe piaţa neagră.

În urma operaţiunii, poliţiştii moldoveni au descoperit 200 de grame de uraniu şi un kilogram de mercur. Printre cei 7 suspecţi arestaţi la Chişinău se află şi liderul grupării, un moldovean de 75 de ani. O parte dintre suspecţi aveau studii de chimie sau sunt foşti militari. Substanţele au fost aduse din Rusia, la începutul anului, şi au fost mutate periodic în locuinţele traficanţilor pentru a nu putea fi localizate.

Unul dintre membrii grupării a fost reţinut săptămâna trecută, în momentul în care a încercat să vândă uraniu unui poliţist sub acoperire. Procurorii moldoveni, sprijiniţi de agenţi FBI, i-au încercuit şi arestat pe suspecţi în momentul în care scoteau substanţa din portbagajul unei maşini. Preţul cerut pentru 200 de grame de uraniu era de un milion şi 600 de mii de euro, adică 8.000 de euro pentru un gram.

Alţi 3 membri ai grupării sunt daţi în urmărire generală. În 2011, poliţiştii din Republica Moldova au mai arestat 6 persoane care transportau uraniu. Substanţa poate fi folosită la fabricarea bombelor.

×
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close