Antena 3 CNN Externe Operațiune antiteroristă de amploare în nordul Parisului

Operațiune antiteroristă de amploare în nordul Parisului

Operațiune antiteroristă de amploare în nordul Parisului
21 Iul 2016   •   16:30

Poliția franceză efectua joi după-amiază o operațiune antiteroristă la Argenteuil, la nord de Paris, au anunțat reprezentanți ai justiției și poliției franceze, transmite Reuters.

Operațiunea din Argenteuil nu are legătură directă cu atacul terorist comis pe 14 iulie la Nisa, în sudul Franței.

Operaţiunea este coordonată de către Direcţia generală de securitate internă, cu sprijinul Unităţilor Speciale ale Poliţiei, potrivit Itélé.

Argenteuil este o suburbie din nordul Parisului, localizată la 12 kilometri distanță de capitală, unde locuiesc aproximativ 100.000 de oameni.

Potrivit Le Parisien, în cadrul operaţiunii antiteroriste au avut loc două percheziţii, aceasta vizând verificarea unei informaţii privind pregătirea unei acţiuni violente, a declarat o sursă din poliţie pentru AFP.

Secţiunea antiteroristă a Parchetului a fost sesizată.

Prima descindere a trupelor speciale a avut loc pe Avenue du Parc, în cartierul Val Notre Dame, şi a vizat o familie care locuieşte în apropierea moscheii aşa-numite Dassault şi care ar fi chiar familia imamului. Toţi membrii acestei familii, printre care şi copii, au fost arestaţi, potrivit sursei citate. Zona a fost izolată.

Cea de a doua intervenţie a avut loc în cartierul Val Sud, pe strada Maurice Utrillo, într-o locuinţă privată, şi s-a soldat cu arestarea a patru femei, printre care şi una în vârstă.
 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Politie justitie nisa paris Franta operatiune
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close