Antena 3 CNN Externe Operaţiunea de căutare a epavei avionului Malaezia Airlines a fost extinsă

Operaţiunea de căutare a epavei avionului Malaezia Airlines a fost extinsă

Operaţiunea de căutare a epavei avionului Malaezia Airlines a fost extinsă
09 Aug 2015   •   22:57

Operaţiunea de căutare a epavei avionului Malaezia Airlines a fost extinsă în Insula Reunion, din Oceanul Indian. Autorităţile franceze au trimis în zonă mai multe echipe, în speranţa că vor găsi noi indicii legate de aeronava malaeziană dispărută anul trecut, cu 239 de oameni la bord. În mod surprinzător, o anchetă a fost deschisă şi în Maldive, unde, de asemenea, au fost găsite resturi ce ar putea proveni de la un avion.

Pe insula Reunion, anchetatorii sunt convinşi că vor mai găsi şi alte fragmente de avion, ce ar putea oferi noi indicii despre cazul Zborului MH370. Mai multe echipe au fost mobilizate, astfel, pentru căutări. Un avion şi un elicopter survolează zona, iar la sol, voluntari şi poliţişti monitorizează plajele. Şi în larg au fost trimise bărci, pentru a cerceta oceanul. Operaţiunea întâmpină însă şi dificultăţi.

O anchetă este în curs şi în Maldive, la trei mii de kilometri nord de Reunion. Localnicii de acolo spun că au găsit unele resturi ce ar putea proveni de la un avion. Fragmentele ar fi fost aduse din larg şi ar fi fost culese de pe plajă la sfârşitul lunii mai. Anul trecut, presa a publicat mărturii ale unor localnici din Maldive, care susţineau că au văzut un avion de pasageri în zonă, chiar în ziua dispariţiei zborului MH370.

Cele mai importante indicii ar putea fi obţinute însă la Toulouse, în Franţa, unde este analizat fragmentul unei aripi de avion, găsit zilele trecute în Reunion. Oficialii malaezieni au spus că, în mod cert, bucata provine de la zborul MH370.

×
Subiecte în articol: MH370 avion Oceanul Indian Maldive
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close