Antena 3 CNN Externe Operaţiuni antiteroriste în Ucraina: Kievul a închis spaţiul aerian în estul ţării

Operaţiuni antiteroriste în Ucraina: Kievul a închis spaţiul aerian în estul ţării

Operaţiuni antiteroriste în Ucraina: Kievul a închis spaţiul aerian în estul ţării
Sursa foto: Foto: bostonglobe.com
08 Iul 2014   •   20:08

Kievul a închis marţi spaţiul aerian pentru zborurile civile în estul Ucrainei, regiune unde armata ucraineană îşi continuă operaţiunile, în special în oraşele Lugansk şi Doneţk, fiefuri ale separatiştilor proruşi, scrie RIA Novosti, citând un comunicat al aviaţiei de stat ucrainene, informează Agerpres.

''Pentru asigurarea securităţii zborurilor, spaţiul aerian în zona unde are loc operaţiunea antiteroristă este închis pentru orice zboruri civile'', se arată în comunicatul menţionat.

Anterior, ministrul ucrainean al apărării Valeri Gheletei a precizat că guvernul de la Kiev nu va negocia cu rebelii până când aceştia nu vor depune armele şi că un nou armistiţiu unilateral ca cel expirat la 30 iunie este exclus.

În acelaşi timp, purtătorul de cuvânt al Consiliului ucrainean pentru apărare şi securitate naţională, Andrei Lîsenko, a declarat, potrivit ITAR-TASS, că operaţiunea armatei ucrainene ''continuă în estul Ucrainei conform planului preşedintelui ţării'', Petro Poroşenko. El nu a dezvăluit detalii din acest plan, afirmând doar că ''realizarea acestuia va fi o surpriză neplăcută pentru terorişti''.

×
Subiecte în articol: Ucraina Kiev
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close