Antena 3 CNN Externe Operatorul reţelelei electrice din Franţa, avertisment pentru reducerea consumului de energie

Operatorul reţelelei electrice din Franţa, avertisment pentru reducerea consumului de energie

Operatorul rețelei electrice franceze, RTE, a avertizat astăzi în legătură cu o posibilă situație "tensionată" între cererea și oferta de electricitate din țară, ca urmare a valului de frig care a lovit Europa, relatează Reuters.

Operatorul reţelelei electrice din Franţa, avertisment pentru reducerea consumului de energie
Sursa foto: Getty Images | Christopher Furlong / Staff
de Alin Tarnovschi    |    02 Apr 2022   •   21:28

RTE a emis un comunicat în care a cerut companiilor și autorităților locale franceze să își reducă consumul de energie în special între orele 7.00 și 10.00 luni dimineața.

Potrivit RTE, consumul de electricitate ar putea ajunge luni dimineață la 73.000 de megawați (MW), în timp ce producția de electricitate ar putea ajunge la 65.000 MW. Ca urmare, Franța ar putea importa până la 11.000 MW, a precizat RTE.

Operatorul de rețea nu se așteaptă la întreruperi de energie electrică și își va actualiza prognoza duminică, a precizat compania, notează Mediafax.

În februarie, compania a declarat că este necesar să se mențină un nivel sporit de vigilență în cazul unui val de frig care durează mai multe zile consecutive, al unei producții eoliene scăzute sau al unei scăderi puternice a disponibilității nucleare.

×
Subiecte în articol: Franta blackout
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close