Antena 3 CNN Externe Operatorul centralei de Fukushima a falsificat rapoartele de control de la instalaţii, înainte de dezastru

Operatorul centralei de Fukushima a falsificat rapoartele de control de la instalaţii, înainte de dezastru

Operatorul centralei de Fukushima a falsificat rapoartele de control de la instalaţii, înainte de dezastru
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
21 Mar 2011   •   20:45
Centrala atomică de la Fukushima continuă să ardă. Personalul a fost evacuat după ce nori de fum au început să iasă din două reactoare. Cînd japonezii cereau să li se spună adevărul, ştiau ce ştiau. Autorităţile dau asigurări că deţin controlul, dar operatorul centralei a recunoscut că a falsificat rapoartele de control la instalaţii, înainte de dezastru. Situaţia e gravă. Reactorul 3 este încărcat cu un amestec foarte nociv, de oxid de uraniu şi plutoniu. Pentru a opri răspândirea particulelor toxice în aer, deasupra reactorului se pulverizează acum nisip şi beton.

Un nor alb de fum s-a ridicat şi deasupra reactorului 2. Acesta primea din nou electricitate, dar sistemele de răcire încă nu au fost puse în funcţiune.

Autorităţile nipone spun că situaţia este inflamată, dar nu este gravă.

Monitorizările ne arată că nu există schimbări în analize. Dar sunt tot felul de obiecte inflamabile în interiorul reactorului, în afară de reactor.

Greu de crezut după ce compania care operează centrala nucleară Fukushima, a admis că a falsificat rapoarte de control la instalaţii, cu câteva zile înainte de accidentul nuclear. Fapt bănuit şi de angajaţii centralei.

Poporul japonez este unul dintre cei mai mari consumatori de energie din lume. Cu toate astea, ameninţarea radioactivă îi face pe japonezi să ceară renunţarea la producerea energiei nucleare.

Monitorizările ne arată că nu există schimbări în analize. Sunt tot felul de obiecte inflamabile în interiorul reactorului, în afară de reactor. Dar pânâ acum, nu sunt probleme în ceea ce priveşte nivelul radiaţiilor.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close