Antena 3 CNN Externe Cel mai proeminent opozant al lui Putin iese la atac în sala de tribunal: "Un hoț nebun și-a înfipt ghearele în Ucraina!"

Cel mai proeminent opozant al lui Putin iese la atac în sala de tribunal: "Un hoț nebun și-a înfipt ghearele în Ucraina!"

O serie de declarații de o duritate fără precedent la adresa lui Vladimir Putin au fost formulate marți chiar într-o instanță de apel din Rusia.

Cel mai proeminent opozant al lui Putin iese la atac în sala de tribunal: "Un hoț nebun și-a înfipt ghearele în Ucraina!"
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    24 Mai 2022   •   13:26

Autorul declarațiilor este opozantul rus Aleksei Navalnîi, 45 de ani, aflat în prezent într-o colonie penitenciară.

El a făcut apel împotriva sentinței pronunțate în luna martie, prin care a fost condamnat la o nouă pedeapsă de nouă ani de închisoare pentru "fraudă și sfidarea instanței", pe lângă condamnarea anterioară, doi ani și jumătate, pronunțată pentru încălcarea termenilor eliberării condiționate.

Navalnîi susține că toate acuzațiile împotriva lui au fost fabricate pentru a-i stopa ascensiunea politică.

"Acesta este un război stupid pe care Putin l-a început. Acest război a fost construit pe minciuni", a declarat Navalnîi prin legătură video în fața unei curți de apel din Moscova.

Întrerupt în mod repetat de judecător, Navalnîi a calificat drept "minciuni" infracțiunile pentru care a fost condamnat și le-a comparat cu "minciunile pe care le-a folosit Putin pentru a justificat invazia din 24 februarie".

"Ce vrei să obții? Vrei control pe termen scurt, vrei să lupți cu generațiile viitoare, vrei să lupți pentru viitorul Rusiei?" a întrebat Navalnîi în instanță.

Navalnîi: "Putin, un hoț nebun care și-a înfipt ghearele în Ucraina"

"Veți suferi cu toții o înfrângere istorică", a estimat politicianul de poziție, afirmând că "Rusia lui Putin este condusă de hoți și infractori care au devenit dușmani ai poporului".

"Un nebun și-a băgat ghearele în Ucraina. Nu știu ce vrea să facă cu ea acest hoț nebun", a continuat el, cu referire la Putin.

Kremlinul susține, de la începutul invaziei, că "operațiunea militară specială" din Ucraina este necesară pentru demilitarizarea și 'denazificarea' țării și pentru că Statele Unite s-au folosit de regimul de la Kiev pentru a amenința Rusia prin extinderea NATO, situație în care Moscova a fost nevoită să se apere, ca urmare a "persecuției vorbitorilor limbii ruse".

Ucraina și statele Occidentale resping aceste argumente și spun că războiul lansat de Putin este barbar, sângeros și nejustificat.

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close