Antena 3 CNN Externe Opoziţia din Belarus nu a obţinut niciun loc în viitorul Parlament

Opoziţia din Belarus nu a obţinut niciun loc în viitorul Parlament

Opoziţia din Belarus nu a obţinut niciun loc în viitorul Parlament
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    24 Sep 2012   •   12:18

După numărarea voturilor din 109 districte, din 110, este aproape clar faptul că Opoziţia din Belarus nu a obţinut niciun loc în viitorul Parlament al ţării.

Anunţul a fost făcut luni dimineaţă de Lidia Yermoshina, preşedintele Comisiei Electorale Centrale din fost republică sovietică.

„Este puţin probabil ca vreunul dintre candidaţii Opoziţiei să fi câştigat. Nu am primit o asemenea informaţie din nicio regiune”, a precizat Yermoshina, citată de Ria Novosti.

Câştigătorii alegerilor legislative din Belarus au fost determinaţi în 109 din cele 110 districte. În ultimul, votul a fost insuficient pentru a determina învingătorul, astfel că scrutinul va fi repetat.

Prezenţa la vot a fost de 74,3%, a mai spus Yermoshina, regiunea Vitebsk situându-se pe primul loc, cu 80%. Cea mai slabă prezenţă la vot a fost înregistrată chiar în capitala Minsk, 60%.

Au existat de asemenea 110 plângeri câtre Comisia Electorală Centrală, însă Valery Shnyakin, un observator al alegerilor din partea Rusiei, a dat asigurări nu este vorba de nimic serios.

Totuşi, mai mulţi reprezentanţi ai Opoziţiei au denunţat votul va fiind nedemocratic, spunând că au existat intervenţii ale autorităţilor în procesul electoral.

Comisia Electorală Centrală susţine însă că Opoziţia intenţionează să discrediteze alegerile în încercarea de a obţine atenţia Occidentului.

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close