Antena 3 Externe Opoziţia iraniană: Gărzile revoluţionare profită de sancţiuni

Opoziţia iraniană: Gărzile revoluţionare profită de sancţiuni

12 Iul 2010   •   17:30
Opoziţia iraniană: Gărzile revoluţionare profită de sancţiuni

 

Liderul opoziţiei din Iran, Mehdi Karroubi, susţine că Gărzile Revoluţionare susţin sancţiunile contra Teheranului deoarece fac "profituri astronomice" de pe umra măsuri punitive.

 

"Cred o parte din conducerea iraniană, ca şi Gărzile Revoluţionare, sunt  în favoarea sancţiunilor deoarece fac profituri gigantice şi astronomice," declara Karroubi, citat de Rahesabz.net.

Gărzile resping adesea sancţiunile internaţionale impuse contra Iranului pentru programul său nuclear, unii comandanţi arătându-se dispuşi să continue proiectele abandonate de companiile occidentale, inclusiv în sectorul energetic.

Karroubi, opozant al preşedintelui Mahmoud Ahmadinejad, a l-a învinovăţit din nou pe acesta pentru ultimul set de sancţiuni impuse de Consiliul de Securitate, UE şi SUA.

"Imprudenţa în politica externă a Iranului şi lipsa de sănătate politică în acţiunile şi cuvintele diplomatice ale celui responsabil cu guvernarea au impus costuri mari asupra ţării," arăta acesta.

Iran se află sub influenţa a patru seturi de sancţiuni ONU, pentru programul său nuclear, care au fost impuse de când Ahmadinejad a devenit preşedinte, în 2005.

Antena3.ro

 

 

×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close