Antena 3 CNN Externe Opoziţia siriană acuză trupele guvernamentale că au folosit bombe incendiare cu napalm şi fosfor

Opoziţia siriană acuză trupele guvernamentale că au folosit bombe incendiare cu napalm şi fosfor

Opoziţia siriană acuză trupele guvernamentale că au folosit bombe incendiare cu napalm şi fosfor
de M.T.    |    27 Aug 2013   •   22:45

Opoziţia siriană a acuzat, marţi, trupele preşedintelui Bashar al-Assad că au folosit bombe incendiare cu fosfor şi cu napalm într-un atac în apropierea oraşului Alep, potrivit un comunicat emis de Coaliţia Naţională Siriană (CNFROS) şi citat de Agerpres.

Bombele incendiare ar fi fost lansate de avioane ale armatei siriene asupra localităţii Orum al-Kubra, situată la periferia oraşului Alep.

În urma atacului, cel puţin zece persoane din rândul civililor au murit, iar alte câteva zeci au fost rănite.

Sursa citată nu a precizat când a avut loc atacul, dar unele grupări ale rebelilor vorbeau cu o zi în urmă despre bombardamente cu „substanţe ciudate” la Orum al-Kubra şi despre victime care au suferit arsuri grave.

Acuzaţiile survin după ce Jay Carney, purtătorul de cuvânt al preşedintelui SUA, Barack Obama, a declarat că nu există „nicio îndoială” asupra faptului că armata siriană a folosit arme chimice în atacul de pe data de 21 august din apropiere de Damasc.

În prezent, Casa Albă aşteaptă un raport oficial al serviciilor de informaţii americane, care ar urma să fie furnizat săptămâna aceasta, preşedintele Barack Obama urmând apoi să decidă cum vor răspunde SUA în faţa acestui atac asupra civililor.

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close