Antena 3 CNN Externe Opoziţia siriană este "profund dezamăgită" de SUA

Opoziţia siriană este "profund dezamăgită" de SUA

Opoziţia siriană este "profund dezamăgită" de SUA
25 Sep 2013   •   18:24

Secretarul de stat american, John Kerry, s-a întâlnit cu delegaţia opoziţiei siriene, care s-a declarat profund dezamăgită de faptul că încă nu a fost aplicată o lovitură strategică şi decisivă asupra regimului actual de la Damasc.

În cadrul acestei întrevederi, care a avut loc în paralel cu Adunarea Generală a ONU de la New York, liderii rebelilor l-au informat pe Kerry că ei trebuie să lupte în prezent nu numai împotriva trupelor guvernamentale, ci şi împotriva multor grupuri extremiste aflate în ţară.

Potrivit lor, în momentul de faţă, de-a lungul frontierei turco-siriene au loc confruntări active violente între extremiştii Al Qaeda şi trupele lui Salim Idris (comandantul Armatei Siriene Libere de opoziţie).

Aproape concomitent, 13 grupuri rebele majore din Siria au semnat o declaraţie comună în care resping explicit autoritatea Coaliţiei Naţionale Siriene, organizaţia opozantă regimului lui Al Assad şi care întreţine relaţii apropiate cu SUA şi cu aliaţii americanilor din Golf.
Extremiştii islamişti menţionează în această declaraţie că îşi doresc să stabilească urgent o nouă autoritate de negociere, bazată exclusiv pe legea sharia (legea islamică).

×
Subiecte în articol: SUA Al Qaeda
Parteneri
Categoria de români care va primi 1.500 de lei în plus la pensie
x close