Antena 3 CNN Externe Opoziţia siriană îi cere Papei Francisc un "gest" către Siria, o ţară devastată de un conflict sângeros

Opoziţia siriană îi cere Papei Francisc un "gest" către Siria, o ţară devastată de un conflict sângeros

Opoziţia siriană îi cere Papei Francisc un "gest" către Siria, o ţară devastată de un conflict sângeros
Sursa foto: Foto: www.savethechildren.org.uk
de S.T.    |    14 Mar 2013   •   11:44

Principala componentă a opoziţiei siriene i-a cerut joi noului Papă argentinian Francisc să "facă un gest anume" către Siria, o ţară devastată de un conflict sângeros de doi ani, relatează AFP.
   
"Poporul nostru speră ca Papa, purtătorul unui mesaj de dragoste şi de pace, să facă un gest anume către Siria, un leagăn al civilizaţiilor şi un nucleau al religiilor (...), unde pacea şi credinţa sunt încălcate în mod flagrant", a anunţat Consiliul Naţional Sirian, într-un comunicat în care îl felicită pe Francisc pentru alegerea ca Papă.
   
"Opţiunea unei personalităţi cunoscute ca foarte apropiată de suferinţele oamenilor şi ca un apărător al drepturilor este o sursă de bucurie şi de speranţă pentru poporul nostru (...) care plăteşte foarte scump preţul libertăţii şi demnităţii sale", a adăugat CNS.
   
Siria este afectată de doi ani de un conflict civil soldat cu peste 70.000 de morţi şi cel puţin un milion de refugiţi.

Reprimată dur de regim, revolta paşnică a sute de mii de sirieni s-a transformat treptat într-un conflict între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad şi numeroase grupări armate insurgente.
   
Siria, o ţară majoritar musulmană, numără cinci procente creştini în populaţia sa.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close