Antena 3 CNN Externe Opoziţia siriană refuză orice dialog cu regimul, înainte de plecarea preşedintelui Assad

Opoziţia siriană refuză orice dialog cu regimul, înainte de plecarea preşedintelui Assad

Opoziţia siriană refuză orice dialog cu regimul, înainte de plecarea preşedintelui Assad
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
03 Noi 2012   •   17:22

Aproximativ 20 de membri ai opoziţiei siriene reuniţi la Amman au respins orice dialog cu regimul înainte de plecarea preşedintelui Assad, potrivit unui comunicat primit sâmbătă de AFP, cu o zi înainte de întâlnirea crucială a principalei coaliţii de opoziţie în exil, la Doha.
   
Reuniunea de la Aman a analizat "mijloacele de unire a eforturilor opoziţiei pentru a fi la înălţimea sacrificiilor (combatanţilor) în teren şi pentru a obţine sprijinul internaţional, regional şi arab necesar pentru căderea regimului" lui Bashar al-Assad, potrivit textului.
   
Aceasta urmăreşte pregătirea reuniunii extinse prevăzute la Doha a Consiliului Naţional Sirian (CNS), a declarat pentru AFP Mohammed al-Otri, purtător de cuvânt al fostului premier Riyad Hijab, care a dezertat, prezent la întrunirea de la Amman.
   
Comunitatea internaţională a cerut CNS, principalul organism în exil al opoziţiei, să depăşească problemele de divizare şi să-şi extindă reprezentativitatea.
   
"Participanţii la reuniunea de la Amman, joi, se pun de acord pentru a considera plecarea lui Assad şi a clicii la putere drept o condiţie sine qua non de lansare a oricărui dialog care vizează găsirea unei alte soluţii în afară de cea militară (pentru conflict), dacă este încă posibil", potrivit comunicatului difuzat de biroul lui Hijab.
   
Printre opozanţii prezenţi se numără fostul parlamentar Riad Seif, Radwane Ziada, Bassam Youssef care reprezintă formaţiunile de stânga, Ali Sadreddine Bayanouni din partea Fraţilor Musulmani, Wael Mirza, membru al CNS, Kamal Labouani, Walid Bounni, Michel Kilo, Rima Fleihane, Souheir Atassi, dar şi reprezentanţi ai kurzilor.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close