Antena 3 CNN Externe Opoziţia siriană vrea pace pe durata Ramadanului

Opoziţia siriană vrea pace pe durata Ramadanului

Opoziţia siriană vrea pace pe durata Ramadanului
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    10 Iul 2013   •   23:57

Comunitatea internaţională este pregătită să facă presiuni asupra preşedintelui Bashar al-Assad, pentru ca în perioada Ramadanului, să accepte o încetare a focului în oraşul devastat Homs, situat în centrul ţării, a anunţat Coaliţia opoziţiei siriene, potrivit Agerpres.

"Noi, Coaliţia naţională (a opoziţiei), lansăm un apel comunităţii internaţionale ca să exercite presiuni asupra regimului şi aliaţilor acestuia pentru a accepta încetarea focului, pentru a opri vărsarea de sânge sirian în perioada lunii sfinte" a postului musulman, a spus Ahmad Assi al-Jarba, potrivit declaraţiilor făcute luni la Istanbul, la două zile după alegerea sa în fruntea Coaliţiei, şi date publicităţii miercuri.

Musulmanii intră de astăzi în luna Ramadanului. Timp de 30 de zile, credincioşii se abţin de la mâncare, dar şi de la a bea apă de la răsăritul soarelui până la apariţia primelor stele pe cer.

În Ramadan, geamiile şi moscheile sunt deschise în fiecare noapte. Pe parcursul Ramadanului se obişnuieşte ca musulmanii cu posibilităţi materiale să împartă bunuri şi alimente celor mai săraci membri ai comunităţii.


×
Subiecte în articol: Siria Ramadan homs Bashar al-Assad Siria
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close