Antena 3 CNN Externe "Opriţi imigraţia în masă din Bulgaria şi România în 2014!" Petiţia online a fost semnată de peste 63.000 de britanici

"Opriţi imigraţia în masă din Bulgaria şi România în 2014!" Petiţia online a fost semnată de peste 63.000 de britanici

"Opriţi imigraţia în masă din Bulgaria şi România în 2014!" Petiţia online a fost semnată de peste 63.000 de britanici
Sursa foto: Foto: diddymannwi.files.wordpress.com
01 Mar 2013   •   17:18

Britanicii au iniţiat o petiţie online prin care solicită Ministerului britanic de Interne să prelungească restricţiile impuse imigranţilor din România şi Bulgaria cu încă cinci ani. Petiţia a fost semnată, până vineri după-amiază, de peste 63.400 de persoane, informează Mediafax.

Petiţia, intitulată "Opriţi imigraţia în masă din Bulgaria şi România în 2014, când se anulează restricţiile UE asupra migrării", a fost creată de către Michael Fisher şi va rămâne deschisă până la 12/11/2013.

"Cer Guvernului să suspende anularea restricţiilor (impuse bulgarilor şi românilor) pentru (o perioadă de) încă cinci ani", afirmă autorul petiţiei. Acesta apreciază că va exista o "presiune asupra locuinţelor, infrastructurii, şcolilor şi sistemului de sănătate", în contextul în care "Guvernul (britanic) urmează să reducă pensii, locuri de muncă, servicii publice şi (bugetul) apărării".

"Guvernul are nevoie să renegocieze legislaţia cu privire la migrare în cadrul UE", se subliniază în petiţie.

Restricţiile impuse în 2005 pe piaţa britanică a muncii Bulgariei şi României, membre ale Uniunii Europene de la 1 ianuarie 2007, urmează să fie anulate de la începutul lui 2014.

"Odată cu anularea acestor restricţii, noii veniţi vor avea dreptul să ceară ajutoare sociale, locuinţe, locuri de muncă", se subliniază în petiţie, care adaugă că, "în prezent, aproximativ 1,5 milioane de persoane se află în căutarea unui loc de muncă, în cele două foste ţări comuniste".

Prelungirea restricţiilor este practic imposibilă. Potrivit comisarului european pentru Muncă Laszlo Andor, niciun stat membru UE nu poate să prelungească restricţiile pe piaţa muncii impuse românilor şi bulgarilor după decembrie 2013.

Acesta este petiţia iniţiată de britanici:




 

 

×
Subiecte în articol: imigranti romani marea britanie
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close