Antena 3 CNN Externe Opt din zece olandezi se opun deschiderii frontierelor pentru români şi bulgari: "Graniţele trebuie să rămână închise"

Opt din zece olandezi se opun deschiderii frontierelor pentru români şi bulgari: "Graniţele trebuie să rămână închise"

Opt din zece olandezi se opun deschiderii frontierelor pentru români şi bulgari: "Graniţele trebuie să rămână închise"
03 Sep 2013   •   10:47

În jur de 81% dintre olandezi se opun deschiderii frontierelor pentru persoanele din România şi Bulgaria anul viitor, potrivit unui sondaj Maurice de Hond efectuat la cererea partidului antiimigraţie PVV (Partidul Libertăţii), scrie DutchNews.nl, citat de Agerpres.

Sondajul, efectuat pe un eşantion de 1.300 de persoane, arată că 73% dintre cei intervievaţi se aşteaptă ca deschiderea frontierelor să conducă la creşterea criminalităţii, iar 74% dintre ei cred că locurile de muncă ale olandezilor vor fi pierdute din cauza noilor veniţi.

"Este foarte clar ce vor olandezii", a spus liderul PVV Geert Wilder într-un comunicat. "Graniţele trebuie să rămână închise pentru lucrătorii din România şi Bulgaria", a conchis el.

În prezent, cetăţenii români şi bulgari au voie să lucreze în Olanda numai cu un permis special, dar acest lucru se va schimba de la 1 ianuarie anul viitor, când muncitorii din cele două ţări ar trebui să aibă acces liber pe piaţa muncii din toate ţările UE.

×
Subiecte în articol: Olanda
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close