Antena 3 CNN Externe OPT dintre cei nouă condamnaţi la moarte în Indonezia au fost EXECUTAŢI. O filipineză a obţinut o amânare în ultimul moment

OPT dintre cei nouă condamnaţi la moarte în Indonezia au fost EXECUTAŢI. O filipineză a obţinut o amânare în ultimul moment

OPT dintre cei nouă condamnaţi la moarte în Indonezia au fost EXECUTAŢI. O filipineză a obţinut o amânare în ultimul moment
Sursa foto: Foto: Daily Mail Australia
29 Apr 2015   •   00:11
UPDATE 00.11 - Indonezia a executat opt condamnaţi la moarte pentru trafic de droguri, printre care şapte străini, în ciuda apelurilor comunităţii internaţionale la clemenţă, în timp ce o filipineză a obţinut o amânare în ultimul moment, a informat presa locală, citată de AFP.

Sfidând criticile internaţionale şi numeroasele apeluri la clemenţă, cei şapte bărbaţi au fost împuşcaţi de un pluton de execuţie la scurt timp după miezul nopţii (17.00 GMT marţi).

Cu toate acestea, o filipineză a obţinut o amânare în ultimul moment, după ce o persoană suspectată că a recrutat-o pentru a transporta droguri în Indonezia s-a predat autorităţilor din Filipine, au declarat canalul public Metro TV şi ziarul Jakarta Post.

Cei opt bărbați — doi australieni, un brazilian, patru nigerieni şi un indonezian — au fost executaţi în complexul penitenciar din insula izolată Nusakambangan, accesibilă din oraşul-port Cilacap, potrivit presei locale.

Nicio confirmare oficială nu a putut fi obţinută pentru moment.

În Indonezia, condamnaţii la moarte sunt scoşi din celulele lor de izolare, duşi într-o poiană, legaţi de un stâlp şi împuşcaţi de un pluton de execuţie din 12 trăgători.


Ştire iniţială 19.00

Nouă persoane urmează să fie executate în următoarele ore, în Indonezia, după ce au fost găsite vinovate pentru trafic de droguri, scrie The Guardian.

Potrivit sursei citate, autorităţile din Indonezia au confirmat că cei nouă vor fi executaţi până la lăsarea serii.

Între cei nouă se numără doi australieni, patru bărbaţi din Nigeria, un brazilian, o femeie din Filipine şi un bărbat din Indonezia.

Un alt străin, un cetăţean francez, pe nume Serge Atlaoui, condamnat la aceeaşi pedeapsă, a fost retras în ultimul moment de pe lista deţinuţilor a căror execuţie este iminentă.

Cei doi australieni, pe nume Andrew Chan şi Myuran Sukumaran, au fost arestaţi în aprilie 2005 pentru trafic de droguri şi sunt consideraţi a fi liderii reţelei de traficanţi supranumită Bali Nine.

Numele celorlalţi condamnaţi sunt: Mary Jane Veloso (Filipine), Martin Anderson (Nigeria), Raheem Agbaje Salami (Nigeria), Silvester Obiekwe Nwolise (Nigeria), Rodrigo Gularte (Brazilia).

Indonezia are pedepse dure pentru fapte penale implicând drogurile şi a reluat în 2013 execuţiile, după o pauză de cinci ani.


Foto: AP

×
Subiecte în articol: indonezia executie
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close