Antena 3 CNN Externe Cel puţin opt morţi şi mai mulţi dispăruţi după inundaţiile şi alunecările de teren de pe insula Ischia, în Italia

Cel puţin opt morţi şi mai mulţi dispăruţi după inundaţiile şi alunecările de teren de pe insula Ischia, în Italia

Cel puţin opt oameni au murit, iar alte persoane sunt date dispărute pe insula Ischia, în urma unei alunecări de teren produse în această dimineața și cauzată de ploile abundente, transmite agenția ANSA.

Cel puţin opt morţi şi mai mulţi dispăruţi după inundaţiile şi alunecările de teren de pe insula Ischia, în Italia
Sursa foto: Facebook
de Georgiana Adam    |    26 Noi 2022   •   13:48

Printre cei dați dispăruți se numără o familie formată din soț, soție și un copil, dar și o femeie de 25 de ani care se aflau în două case afectate de alunecarea de teren. Mai multe persoane au rămas blocate într-un hotel, fără curent electric.

Circulația rutieră în Casamicciola este blocată pe multe drumuri, iar serviciile de salvare se străduiesc să ajungă în zonele cele mai afectate de inundații, unde alunecările de teren au măturat unele case.

La fel ca în 2009, o mare masă de apă și noroi s-a revărsat spre mare și a măturat totul în calea sa. Zeci de mașini și chiar microbuze parcate au ajuns în mare, iar portul Casamicciola este închis.

Autoritățile au făcut apel la populație să nu iasă din case pentru a nu împiedica operațiunile de salvare, potrivit Mediafax.

Vicepremierul Italiei, Matteo Salvini, a postat un clip video de pe insula Ischia, puternic afectată de inundaţiile din această dimineaţă.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close