Antena 3 CNN Externe Opt oameni au murit și 51 au ajuns la spital, după ce au băut alcool făcut în casă, în Iran

Opt oameni au murit și 51 au ajuns la spital, după ce au băut alcool făcut în casă, în Iran

Opt persoane au murit, iar alți 51 de oameni au ajuns la spital, după ce au consumat alcool de casă contaminat, în orașul iranian Bandar Abbas.

Opt oameni au murit și 51 au ajuns la spital, după ce au băut alcool făcut în casă, în Iran
Sursa foto: Twitter/MSN
de Cerasela Stafie    |    03 Mai 2022   •   17:55

17 dintre oamenii care au ajuns la spital cu intoxicație sunt în stare critică, fiind internați la terapie intensivă, în timp ce 30 erau supuși dializei, a declarat oficialul local de sănătate, dr. Fatemeh Nowruzian, într-o conferință de presă.

Oamenii legii au declarat că au arestat opt ​​persoane suspectate că ar produce și distribui alcool. Fabricarea, vânzarea și consumul de alcool sunt strict interzise în Republica Islamică, cu excepții doar pentru anumite minorități religioase, scrie BBC.

Consumul de alcool la musulmani se pedepsește cu 80 de lovituri bici.

Oficialii din Bandar Abbas nu au identificat substanța toxică din alcoolul de casă, dar în ultimii ani sute de iranieni au murit după ce au băut băuturi care conțineau niveluri letale de metanol.

Metanolul este folosit în mod obișnuit pentru a face antigel, solvenți și combustibil, dar uneori este adăugat la băuturile spirtoase produse ilegal pentru a crește conținutul de alcool. Dacă este ingerat chiar și în cantități mici, poate provoca orbire sau moarte.

 

×
Subiecte în articol: consum de alcool Iran morti
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close