Antena 3 CNN Externe Ei sunt cei opt tineri care au murit călcați în picioare la concertul lui Travis Scott

Ei sunt cei opt tineri care au murit călcați în picioare la concertul lui Travis Scott

Opt persoane, inclusiv un băiat de 14 ani, au murit călcați în picioare într-o busculadă formată în timpul concertului rapperului Travis Scott. Incidentul a avut loc la festivalul de muzică Astroworld din Houston, Texas.

Ei sunt cei opt tineri care au murit călcați în picioare la concertul lui Travis Scott
Sursa foto: Colaj/Mirror
de Cerasela Stafie    |    09 Noi 2021   •   11:30

Pe lângă cei opt tineri decedați, peste o duzină de oameni au ajuns de urgență la spital, fiind răniți în înghesuieala creată.

Madison Dubiski, o tânără în vârstă de 23 de ani, a murit în timp ce fratele ei mai mic Ty a încercat fără succes să o tragă într-o zonă sigură. Judecătorul din comitatul Harris, Lina Hidalgo, a confirmat identitatea victimei.

Acesta era obsolventă a liceului Cy-Fair și urmase cursurile Universității din Mississippi. În timpul liceului, fusese majoretă.

''Era strălucitoare, înălțătoare și o fată dulce. Ea a fost cu siguranță sufletul petrecerii și iubită de atât de mulți oameni'', a povestit despre ea o fostă colegă, Lauren Vogler.

Jacob Jurinek se numără și el printre victime. Tânărul avea doar 20 de ani și era student la Universitatea Southern Illinois din Carbondale.

Austin Lane, cancelarul instituției de învățământ, l-a descris drept „un tânăr creativ, inteligent, cu o carieră promițătoare în jurnalism și publicitate”. Acesta locuia în Naperville, Illinois, la aproximativ 30 de mile vest de Chicago și a petrecut multe sfârșituri de săptămână cu tatăl său, după moartea mamei sale în 2011, a transmis New York Times, citat de Mirror.

Cea mai tânără victimă a fost John Hilgert, în vârstă de doar 14 ani. Adolescentul a fost descris ca un fanatic „adorabil” al baseballului și „una dintre cele mai drăguțe ființe umane”.

Justin Higgs, antrenorul său de baseball, i-a adus un omagiu pe Instagram: „RIP John Hilgert. A primit apelul pentru ligile majore de către Atotputernic!”

”John a avut un impact asupra tuturor celor care l-au cunoscut și își vor aminti mereu de el. Am amintiri despre John pe care nu le voi uita niciodată”, a scris acesta.

Danish Baig avea 27 de ani și a murit după ce a fost zdrobit în timp ce încerca să salveze o rudă în timpul busculadei de la concert.

Moartea sa a fost confirmată pe Facebook de fratele său, Basil, care a publicat o fotografie cu el și l-a descris drept „suflet frumos”, lăudându-l pentru „acțiunea curajoasă”.

Franco Patino, student la Universitatea din Dayton a fost și el confirmat printre victimele de la concert. Instituția de învățământ la care era înscris a transmis informația printr-un comunicat, pe site. Tânărul avea doar 21 de ani.

Axel Acosta s-a numărat și el printre victime. Acesta avea 21 de ani și era student la Washington, fiind descris de instituția de învățământ drept ”un tânăr cu un viitor vibrant''.

Brianna Rodriguez, o dansatoare de doar 16 ani a fost și ea raportată decedată. Moartea acesteia a fost confirmată de revista People. Rudele ei au transmis că tânăra nu va dispărea ”niciodată din inimile lor”.

Cea de a opta victimă este Rodolfo „Rudy” Peña, în vârstă de 23 de ani. Decesul acestuia a fost confirmat către Laredo Morning Times.

Atât supraviețuitorii tragediei, cât și rudele celor decedați au anunțat că vor lua măsuri legale. Reprezentanții rapperului Travis Scott au declarat că artistul va acoperi toate costurile de înmormântare pentru victime.

×
Subiecte în articol: astroworld travis scott decese
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close