Antena 3 CNN Externe Opulenţă şi excentricităţi la aniversarea zilei de naştere a preşedintelui Ceceniei: Vezi cine i-a urat La mulţi ani!

Opulenţă şi excentricităţi la aniversarea zilei de naştere a preşedintelui Ceceniei: Vezi cine i-a urat La mulţi ani!

Opulenţă şi excentricităţi la aniversarea zilei de naştere a preşedintelui Ceceniei: Vezi cine i-a urat La mulţi ani!
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
07 Oct 2011   •   22:32

Cea mai costisitoare zi de naştere sărbătorită anul acesta a fost în Cecenia. Preşedintele Ramzan Kadyrov a cheltuit milioane de euro ca să se simtă rege, la 35 de ani. Nemilosul dictator, protejat al premierului rus Vladimir Putin, a ascultat cum vedete de la Hollywood îi urează la mulţi ani.

La 35 de ani, Ramzan Kadyrov simte că are lumea la picioare. Cecenia o are aproape sigur. De ziua sa, în centrul capitalei Groznâi, oraş pe care l-a remodelat după aşezările opulente din Emirate, liderul cecen a instalat o scenă uriaşă. În faţa scenei a stat el, într-un fotoliu. "Cadourile" au fost Jean Claude van Damme şi actriţa cu două Oscaruri, Hillary Swank.

Se pare, totuşi, că nu mirajul Ceceniei a adus la Groznâi starurile cu renume planetar. Ci banii. Se spune că Ramzan Kadyrov ar fi plătit 500.000 de euro, doar ca să se bucure de acordurile vioarei faimoasei cântăreţe Vanessa Mae.

Pentru cei curioşi să afle de unde provine muntele de bani cheltuiţi, Prinţişorul Ceceniei a avut un singur răspuns: "Allah este mare!"

Şi Kadyrov a urcat pe scenă când i s-a cântat melodia favorită. A dansat, aplaudat, umil, de colaboratorii apropiaţi.

Printre invitaţi trebuia să fie şi Shakira, dar cântăreaţa l-a refuzat politicos, pentru că nu a vrut să se asocieze cu un lider acuzat de grave încălcări ale drepturilor omului.

Fost boxer amator, Ramzan Kadyrov, fiu al unui alt lider cecen, a ajuns preşedinte când avea 30 de ani. Decorat de protectorul său, Vladimir Putin, cu medalia Erou al Rusiei, Kadyrov conduce despotic.

Cruzimea sa concurează însă cu gusturile excentrice. În palatele sale creşte lei şi tigri, e fan al maşinilor sport şi colecţionar de arme din aur. Se laudă cu prieteni ca Mike Tyson şi Diego Maradona şi, pasionat de fotbal, Kadyrov are o echipă la care au jucat şi români.


 


×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close