Antena 3 CNN Externe Orașul chinez Tianjin va testa 14 milioane de oameni, după apariția unui focar de COVID

Orașul chinez Tianjin va testa 14 milioane de oameni, după apariția unui focar de COVID

Tianjin, un important oraș-port chinez din apropierea capitalei Beijing, a început testarea în masă a celor 14 milioane de locuitori ai săi după ce un grup de 20 de copii și adulți au fost testați pozitiv pentru COVID-19, inclusiv cel puțin doi cu varianta Omicron.

Orașul chinez Tianjin va testa 14 milioane de oameni, după apariția unui focar de COVID
Sursa foto: Twitter/Global Times
de Alexandra Ionescu    |    09 Ian 2022   •   10:38

Printre cei infectați se numără 15 elevi cu vârste cuprinse între opt și 13 ani, un membru al personalului la un centru after-school și patru părinți. Testarea la nivel de oraș, începută duminică, urmează să fie finalizată în două zile.

Primele două cazuri confirmate în Tianjin au fost o fată de 10 ani și o femeie de 29 de ani care lucra la after-school.. Ambele au fost infectate cu varianta Omicron. În testele ulterioare ale contactelor apropiate, alți 18 au fost testați pozitiv și 767 au fost testați negativ începând de sâmbătă seara.

Rezidenții au fost sfătuiți să stea acasă pentru a fi disponibili pentru screening-ul de acid nucleic la nivel de comunitate. Li s-a spus că, până când nu vor obține un rezultat negativ al testului, nu vor primi un cod „verde” pe aplicațiile de urmărire a COVID-19 pentru smartphone-uri pe care aproape toți oamenii din China sunt acum obligați să îl prezinte atunci când folosesc transportul public și în alte situații.

China și-a intensificat strategia de toleranță zero la COVID-19 în perioada premergătoare Jocurilor Olimpice de iarnă, care se deschid pe 4 februarie la Beijing. Capitala chineză se află la 150 km (90 mile) nord-vest de Tianjin și este conectată printr-o legătură feroviară de mare viteză care durează mai puțin de o oră.

Milioane de oameni sunt recluși la casele lor din Xi’an și Yuzhou, alte două orașe care sunt mai îndepărtate, dar au focare mai mari. Orașul Zhengzhou, o capitală de provincie la 70 km (40 mile) nord de Yuzhou, efectuează, de asemenea, teste în masă și închide școlile începând de luni.

China a raportat 165 de cazuri confirmate de coronavirus pentru 8 ianuarie, în creștere față de 159 cu o zi mai devreme, a anunțat duminică autoritatea sa de sănătate, potrivit The Guardian.

Dintre noile infecții, 92 s-au transmis local, potrivit unui comunicat al Comisiei Naționale de Sănătate, de la 95 cu o zi mai devreme. Majoritatea cazurilor locale noi au fost în provinciile Henan, unde se află Yuzhou, și Shaanxi, unde se află Xi’an.

China a raportat 46 de cazuri noi asimptomatice, pe care le clasifică separat de cazurile confirmate, comparativ cu 52 cu o zi mai devreme. Nu au existat noi decese, lăsând numărul morților la 4.636. China continentală avea 103.619 de cazuri confirmate la 8 ianuarie. 
 

×
Subiecte în articol: China COVID-19 omicron teste PCR
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close