Antena 3 CNN Externe Orașul considerat de Volodimir Zelenski ”locul potrivit pentru a ajunge la pace”

Orașul considerat de Volodimir Zelenski ”locul potrivit pentru a ajunge la pace”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis că Israelul depune eforturi pentru a media negocierile de pace între Ucraina şi Rusia și că discuțiile ar putea avea loc în Ierusalim, ”locul potrivit pentru a ajunge la pace”.

Orașul considerat de Volodimir Zelenski ”locul potrivit pentru a ajunge la pace”
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    21 Mar 2022   •   18:18

„Prim-ministrul Israelului, Naftali Bennett, încearcă să găsească o modalitate de a organiza discuţii. Suntem recunoscători pentru eforturile sale, astfel încât, mai devreme sau mai târziu, vom începe să avem discuţii cu Rusia, eventual la Ierusalim. Acesta este locul potrivit pentru a ajunge la pace, dacă este posibil”, a declarat Zelenski în discursul de duminică noapte adresat poporului ucrainean, potrivit Reuters.

În ultima săptămână, premierul israelian și-a intensificat eforturile de a facilita negocierile de pace între Rusia și Ucraina și a vorbit în mai multe rânduri atât cu Zelenski, cât și cu președintele rus Vladimir Putin. Săptămâna trecută, Bennett a efectuat o vizită la Moscova pentru a se întâlni cu liderul de la Kremlin.

Președinția rusă a anunțat, luni, că discuțiile de pace ”nu au înregistrat niciun progres semnificativ până acum.” Moscova a acuzat Kievul că blochează negocierile de pace, făcând propuneri inacceptabile pentru Rusia.

Partea ucraineană a spus că este dispusă să negocieze, dar nu se va preda și nu va accepta ultimatumurile rusești.

Kremlinul a transmis că nu are în vedere introducerea unui acord de încetare a focului în timpul negocierilor ruso-ucrainene.

„Nu. Cert este că orice oprire a operațiunii este folosită de unitățile naționaliste (ale Ucrainei) pentru regrupare, pentru a continua atacurile asupra armatei ruse", a declarat purtătorul de cuvânt prezidențial, Dmitri Peskov, într-un briefing.

El a adăugat că partea ucraineană a încălcat în mod repetat acordurile de încetarea focului, iar această circumstanță „complică procesul”.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close