Antena 3 CNN Externe Oraș fantomă construit la 15 metri sub pământ. Spitalele sunt amenajate în tuneluri - VIDEO

Oraș fantomă construit la 15 metri sub pământ. Spitalele sunt amenajate în tuneluri - VIDEO

Oraș fantomă construit la 15 metri sub pământ. Spitalele sunt amenajate în tuneluri - VIDEO
03 Apr 2018   •   17:00

Rebelii sirieni au săpat, în Ghouta de Est, un adevărat labirint de tuneluri, pe o suprafaţă de câţiva kilometri, unele suficient de mari cât să permită trecerea unei maşini, un labirint dotat spitale de campanie şi un cartier general militar, relatează AFP.

După o ofensivă lansată pe 18 fenruarie, forţele preşedintelui sirian Bashar al-Assad au recucerit peste 95% din acest fost fief insurgent aflat la porţile Damascului, potrivit unei organizaţii nonguvernamentale (ONG).

Tunelurile au fost săpate la aproximativ 15 metri adâncime. Zidurile sunt consolidate cu stâlpi de metal, au camere de supraveghere şi sunt vizibile neoane.

Unele culoare permit trecerea unor maşini şi dau în tuneluri mai înguste, pe care se poate merge pe jos. Ele se întind în unele cazuri pe trei până la cinci kilometri şi leagă cartierul Jobar de oraşele rebele Aïn Tarma şi Zamalka.

Într-o încăpere subterană, obuze de diferite calibre sunt aşezate în funcţie de raza de acţiune a tirului, în lăzi pe care este înscris numele unui cartier din Damasc. Rebelii bombardau intensiv capitala, cu regularitate, provocând morţi şi răniţi în rândul populaţiei, potrivit news.ro.

 

×
Subiecte în articol: rebeli sirieni
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close