Antena 3 CNN Externe Într-un oraș din India ”a plouat” cu pești | Explicația specialiștilor

Într-un oraș din India ”a plouat” cu pești | Explicația specialiștilor

Locuitorii din Telangana se pregăteau pentru ploi abundente, în urma avertismentului Departamentul Meteorologic al Indiei, dar nimeni nu s-a așteptat ca aversele să fie însoțite de pești vii care au căzut din cer.

Într-un oraș din India ”a plouat” cu pești | Explicația specialiștilor
Sursa foto: Twitter/yoyocialnews
de Alexandra Ionescu    |    11 Iul 2022   •   18:28

Mai multe persoane din orașul Jagtial, Telangana, au fost șocați atunci când au văzut peștii căzând din cer. Unii chiar au surprins evenimentul natural cu telefoanele și au distrbuit filmările pe rețelele de socializare.

Se pare că acest lucru s-a datorat unui fenomen meteorologic rar, cunoscut sub numele de ”ploaie cu animale”. În timpul unui astfel de eveniment, animalele acvatice mici, cum ar fi crabii, peștii mici și broaștele, sunt culese de trombe de apă și sunt aspirate în cer. Mai târziu, când tromba își pierde puterea, aceste creaturi ajung să cadă pe pământ împreună cu apa.

Animalele marine precum peștii sunt transportate departe de habitatul lor natural din cauza fenomenului meteorologic. Acum, deși apariția fenomenului este rară, nu este prima dată când oamenii au asistat la o ploaie cu animale.

Anul trecut, în octombrie, locuitorii districtului Bhadohi, din Uttar Pradesh, au asistat la același fenomen în care peștii au început să cadă din cer. Creaturile marine au însoțit vânturi puternice și ploi abundente care au lovit regiunea în acea zi. 

Pe măsură ce vestea s-a răspândit, locuitorii din zonă au încercat să profite la maximum de eveniment și au început să strângă peștii. Se pare că localnicii au reușit să culeagă până la 50 de kilograme de pește de pe acoperișuri, câmpuri și livezi.

×
Subiecte în articol: India pesti ploaie pesti Telangana
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close