Antena 3 CNN Externe Un oraş din Italia vinde case cu 1 euro, însă cu o condiţie

Un oraş din Italia vinde case cu 1 euro, însă cu o condiţie

La preţul unei cafele poţi cumpăra o casă într-un oraş din Italia, la poalele muntelui Etna. Cel puţin 900 de case îşi aşteaptă cumpărătorii.

Un oraş din Italia vinde case cu 1 euro, însă cu o condiţie
Sursa foto: Pixabay
de Alexandra Ionescu    |    27 Apr 2021   •   16:11

Pe măsură ce pandemia face ravagii în lume, restricţiile se schimbă de la o zi la alta, şi nimeni  nu ştie sigur unde îşi va putea petrece vacanţa, un lucru rămâne cert: Italia vinde case cu 1 euro.

Luna aceasta, e rândul unui altui oraş din Sicilia, Castiglione di Sicilia. Aici poţi cumpăra o casă la preţul unui espresso.

Pe versanţii muntelui Etna, aproape de Taormina şi de plajele Siciliei, oraşul vinde aproape 900 de case abandonate.

Cele mai multe sunt localizate în parte veche a oraşului. Jumătate din ele sunt în ruină, şi vor fi date pentru preţul simbolic de 1 euro. Restul sunt într-o condiţie mai bună, şi vor fi vândute ieftin, începând cu un preţ de 4000 de euro.

Primarul Antonino Camarada a pornit un proiect ambiţios, de a readuce viaţa în micul lui orăşel, unde populaţia a scăzut de la 14.000 de oameni ( la începutul anilor 1900), la aproape 3000 în prezent.

"Avem o imensă moştenire arheologică de salvat, una plină de istorie. De-a lungul timpului, prea mulţi oameni au plecat, lăsând în urmă o mulţime de case vechi, pitoreşti, unele dintre ele datând chiar din timpul Renaşterii", a spus el.

Multe alte oraşe din Italia fac acelaşi lucru, vând case vechi la preţul de 1 euro, dar Castiglione di Sicilia evaluează casele conform condiţiei în care acestea se găsesc.

Dacă există mai mult interes pentru o proprietate, va fi ţinută o licitaţie.

Proiectul ce a fost lansat în martie 2021, e cel mai ambiţios de acest fel, cu cel puţin 400 de proprietăţi în oraş, care sunt într-o condiţie decentă, şi necesită investiţie minimă.

Dar care e şmecheria, de fapt?

Cumpărătorii sunt obligaţi să renoveze complet casele în decursul a trei ani.

Sursa: CNN

×
Subiecte în articol: Italia Sicilia case
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close