Antena 3 CNN Externe Un oraş a fost scos la vânzare la preţul unui apartament, în Spania

Un oraş a fost scos la vânzare la preţul unui apartament, în Spania

Un oraş întreg aflat la graniţa dintre Spania şi Portugalia se vinde cu un preţ mai mic decat al unui apartament din Madrid.

de Ştefan Petrică    |    10 Noi 2022   •   10:59

Oraşul Salto de Castro se întinde pe aproximativ 6.000 metri pătraţi construiţi şi se vinde cu doar  260.000 euro. Se află într-o zonă izolată a parcului Arribes del Duero şi a rezervaţiei biosferei Meseta Iberica, în provincia spaniolă Zamora. 

O cunoscută agenţie imobiliară din Spania a scos la vânzare, nu o locuinţă, ci un oraş întreg din Zamora. Are 6.600 de metri pătraţi construţi, repartizaţi pe mai multe clădiri, inclusiv 44 de locuinţe, dintre care cinci sunt independente. 

De asemenea, are un bar, biserică, o școală cu mai multe săli de clasă, precum și o pensiune cu proiect de a construi 14 camere, cu sala de mese și spălătorie. În plus, există și o veche cazarmă a Gărzii Civile, piscină, dar și zone de sport.

Orașul are nevoie, însă, de investiții considerabile, pentru că este abandonat de 33 de ani. Proprietarii care l-au achiziționat în anii 2000 intenționau să-l transforme într-o zonă turistică, dar criza economică din 2008 le-a întrerupt planurile, scrie ABC Spania. 

Oamenii spun că cel care va cumpăra proprietatea va avea acces la subvenții de la Guvern, dar și de la administrația comunității autonome spaniole Castilia și Leon.

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: Spania Portugalia vanzare oras
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close