Antena 3 Externe Oraşele americane intră la apă. Suprafaţa localităţii Flint, redusă cu 40 %

Oraşele americane intră la apă. Suprafaţa localităţii Flint, redusă cu 40 %

14 Iun 2009   •   20:29
Oraşele americane intră la apă. Suprafaţa localităţii Flint, redusă cu 40 %
Flint

Iniţiativă inedită a autorităţilor locale din oraşul american Flint. Pentru a face economii, acestea doresc, pur şi simplu, să reducă suprafaţa oraşului cu 40%, prin demolarea unor cartiere întregi.

Locatarii vor primi case noi în alte zone, iar teritoriul eliberat va fi redat mediului natural, ceea ce va crea o atmosferă mult mai plăcută pentru toată lumea.

Economia locală din Flint se baza pe industria auto, dar criza a dus la închiderea mai multor uzine. Planul de economii prin demolare este luat foarte în serios şi de administraţia Obama, care intenţionează să-l extindă în toată ţara.

Localitatea Flint se află la aproximativ 100 de kilometri de Detroit şi este cunoscut drept oraşul de baştină al companiei General Motors.

Aproximativ 20% din populaţia oraşului este şomeră, scrie www.telegraph.co.uk. Din cauza lipsei locurilor de muncă, tinerii au părăsit oraşul a cărei populaţie s-a înjumătăţit în ultimii ani.

Autorităţile susţin că în cazul în care suprafaţa oraşului nu va fi redusă, acesta ar putea intra în faliment.
Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close