Antena 3 CNN Externe Orașul Fallujah, luat cu asalt. Statul Islamic are 50.000 de ostatici

Orașul Fallujah, luat cu asalt. Statul Islamic are 50.000 de ostatici

Orașul Fallujah, luat cu asalt. Statul Islamic are 50.000 de ostatici
30 Mai 2016   •   11:15

Fortele de elita irakiene au intrat luni dimineata in orasul Fallujah, pentru a alunga gruparea jihadista Stat Islamic din acest bastion situat la numai 50 de kilometri vest de Bagdad, au anuntat comandanti ai operatiunii, relateaza Agerpres, citand AFP.

Potrivit fortelor irakiene, jihadistii din Statul Islamic ar tine ostatici 50.000 de civili folositi drept scut uman. “Fortele irakiene au intrat in aceasta dimineata in Fallujah, cu sprijinul coalitiei internationale si fortelor militare aeriene irakiene, precum si cu cel al artileriei si tancurilor”, a declarat generalul Abdelwahab al-Saadi, comandant al operatiunii.

“Fortele serviciilor de contraterorism (CTS), politia provinciei Al-Anbar si armata irakiana au inceput asaltul asupra Fallujah din trei directii, in jurul orelor 04:00 (01: 00 GMT)”, a precizat el, adaugand ca “Daesh (acronimul arab al SI) a opus rezistenta”.

Fortele de elita ale CTS au condus asalturi asupra mai multor orase din Irak, recucerite din mainile jihadistilor in ultimii doi ani. Implicarea CTS marcheaza o noua faza in ofensiva impotriva Fallujah, primul oras cazut in mainile SI in ianuarie 2014, inca inainte de fulgeratoarea ofensiva jihadista lansata cinci luni mai tarziu. Aceasta i-a permis gruparii extremiste sa cucereasca vaste teritorii in Irak, inclusiv orasul Mosul, aflat in continuare sub controlul sau.

×
Subiecte în articol: Irak statul islamic asalt ostatici
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close