Antena 3 CNN Externe Oraşul New York, lovit de o nouă furtună puternică. Rafalele violente de vânt şi ninsoarea ţin peste o mie de aeronave la sol

Oraşul New York, lovit de o nouă furtună puternică. Rafalele violente de vânt şi ninsoarea ţin peste o mie de aeronave la sol

Oraşul New York, lovit de o nouă furtună puternică. Rafalele violente de vânt şi ninsoarea ţin peste o mie de aeronave la sol
Sursa foto: Foto: Agerpres/ AP
08 Noi 2012   •   10:00

La doar câteva zile după uraganul Sandy, oraşul New York şi împrejurimile sale sunt lovite de o nouă furtună puternică, însoţită, de data aceasta, şi de ninsoare.

Meteorologii au prevăzut, pentru următoarele 24 de ore, vânt violent cu rafale de până la 100 de kilometri pe oră, ploi şi căderi de zăpadă.

Primarul metropolei a avertizat că furtuna poate provoca inundaţii majore în zone deja devastate de uraganul Sandy. Sute de mii de sinistraţi nu au nici acum energie electrică şi apă potabilă.

Din cauza noii furtuni, peste o mie de curse aeriene au fost anulate.



Poliţia a mers să avertizeze populaţia cu portavoce în sectoarele cele mai afectate, în special în Staten Island şi Rockaways (Queens). Autorităţile le-au recomandat locuitorilor din aceste sectoare de coastă să se refugieze peste noapte la rude sau în centre de adăpost.

Parcurile şi plajele au fost închise pentru 24 de ore, iar activitatea pe şantiere a fost întreruptă.

Chris Christie, guvernatorul statului New Jersey, cel mai afectat de uraganul Sandy, a avertizat în cursul dimineţii că unii consumatori ar putea fi afectaţi de noi pene de electricitate.



Autorităţile s-au arătat cu atât mai îngrijorate de această primă furtună hibernală, în condiţiile în care  zonele de coastă rămân foarte vulnerabile, informează AFP.







×
Subiecte în articol: furtuna sinistrati
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close