Antena 3 CNN Externe Orașul Wuhan, epicentrul mondial al pandemiei de coronavirus, a efectuat 6,5 milioane de teste în doar 9 zile

Orașul Wuhan, epicentrul mondial al pandemiei de coronavirus, a efectuat 6,5 milioane de teste în doar 9 zile

Orașul Wuhan, epicentrul mondial al pandemiei de coronavirus, a efectuat 6,5 milioane de teste în doar 9 zile, în încercarea de a combate un al doilea val de COVID-19.

Orașul Wuhan, epicentrul mondial al pandemiei de coronavirus, a efectuat 6,5 milioane de teste în doar 9 zile
26 Mai 2020   •   16:37

Testarea în masă vine după ce s-au descoperit șase cazuri noi de COVID-19, într-un cartier rezidențial la începutul lunii. Pentru a preveni un al doilea val de infecții cu transmirtere locală, autoritățiile au implementat un program în care și-au propus ca în 10 zile să testeze întreaga populație a orașului. 

Autoritățiile au testat peste 6,5 milioane de persoane în numai 9 zile, dintre care 198 de persoane asimptomatice au testat pozitiv, informează CNN. Doar în ziua de vineri, în orașul Wuhan s-au efectuat 1,47 milioane de teste pentru coronavirus. 

Campania de testate se ridică la nivelul programelor din SUA și a altor țări cu o capacitate mare de testare. În Statele Unite, până în acest moment s-au efectuat 14.131.277 de teste.  

×
Subiecte în articol: Wuhan teste
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Începe runda a doua pentru „top jobs” în UE
x close