x close

Orban Viktor, declarație furibundă la adresa Europei

27 Dec 2017   •   14:04
 Orban Viktor, declarație furibundă la adresa Europei

Premierul maghiar Viktor Orban a catalogat "moarta din fasa" posibila tentativa a Uniunii Europene de a corela asigurarea finantarii europene de statul de drept, deoarece aceasta corelare este interzisa de Tratatul UE si de sistemul juridic european, transmite agentia oficiala de presa MTI, citata de Rador.

Ungaria contribuie cu bani multi la bugetul Uniunii si, in acelasi timp, are acces la resurse serioase, dar acest schimb reprezinta un avantaj pentru UE, "de fapt, ei castiga de pe urma noastra", a afirmat premierul. "Nu se intampla nimic pentru care ar trebui sa fim recunoscatori", a spus Viktor Orban, adaugand ca tot mecanismul de functionare al UE este bazat pe reciprocitatea intereselor.

Premierul a afirmat totodata ca economia tarii sale ar functiona si fara fonduri europene, deoarece motorul economiei il reprezinta munca oamenilor. Ungaria nu are nevoie de banii nimanui, sta pe propriile picioare, iar economia este destul de flexibila ca sa se adapteze la o eventuala schimbare si ar avea succes si intr-o situatie noua.

Citeşte mai multe despre:

Orban Viktor uniunea europeana Ungaria
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati