Antena 3 CNN Externe Orban Viktor, despre atentatul terorist de la Berlin: Un atac asupra valorilor creștine

Orban Viktor, despre atentatul terorist de la Berlin: Un atac asupra valorilor creștine

Orban Viktor, despre atentatul terorist de la Berlin: Un atac asupra valorilor creștine
20 Dec 2016   •   12:56

Premierul ungar, conservatorul Viktor Orban, care are o poziţie antiimigraţie vehementă, a calificat marţi atacul de la Berlin drept o lovitură la adresa ''valorilor creştine'', relatează agenţia DPA.

''Ieri (luni) au suferit o lovitură nu numai cetăţenii Berlinului, ci întreaga Europă şi valorile noastre creştine'', a scris Orban într-o scrisoare adresată cancelarului german, Angela Merkel, potrivit agenţiei ungare de presă MTI.

În scrisoare, Orban a condamnat orice formă de terorism şi de violenţă, şi a afirmat că doreşte să coopereze cu Germania în interesul securităţii europene.

Anul trecut, când criza imigraţiei atingea punctul culminant în Europa, Orban a apărut ca o voce de prim-plan în încercarea de a opri fluxul necontrolat de străini care intrau în Europa.

Viktor Orban a criticat aspru politica ''porţilor deschise'' a Angelei Merkel ca o invitaţie către migranţii în principal islamici, despre care premierul ungar a avertizat în mod repetat că reprezintă o ameninţare la ceea ce el spune că este modul de viaţă creştin al Europei.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close