Antena 3 CNN Externe Orban Viktor: Guvernul Ungariei nu poate fi șantajat

Orban Viktor: Guvernul Ungariei nu poate fi șantajat

Orban Viktor: Guvernul Ungariei nu poate fi șantajat
15 Feb 2018   •   18:25

Grupurile de interese politice şi economice externe conduse de miliardarul american George Soros ar dori să vadă un guvern ungar slab care poate fi şantajat, a declarat miercuri seară premierul ungar Viktor Orban, citat de MTI.

''Nicio ţară nu poate fi independentă în absenţa unei prese naţionale. Nicio ţară nu poate fi independentă dacă ea poate fi şantajată prin mijloace financiare'', a spus Orban într-o întâlnire cu parlamentarii formaţiunilor Fidesz şi KDNP, desfăşurată la Vişegrad, în nordul Ungariei.

Din acest motiv - a continuat şeful executivului ungar - miza viitoarelor alegeri din aprilie este dacă Ungaria va avea un guvern independent sau unul şantajabil. În opinia lui Viktor Orban, un executiv şantajabil ar renunţa la independenţa naţională şi ar permite ca Ungaria să fie transformată într-o ţară de migranţi.

Potrivit şefului guvernului de la Budapesta, stânga politică internaţională face eforturi în prezent pentru a forţa venirea migranţilor în Ungaria cu ajutorul 'lui Soros şi al Bruxelles-ului'.

''Dar nu suntem singuri'', a accentuat Orban, care a dat exemplul Grupului de la Vişegrad, descris de el drept o alianţă solidă a ţărilor central-europene. ''Suntem pe o poziţie comună cu vecinii noştri, Serbia şi România, aşa cum avem aliaţi şi la Viena'', a spus Viktor Orban, adăugând că în landul german Bavaria a fost format un executiv care s-a angajat ferm faţă de valorile creştine.

În plus, guvernele de la Washington, Beijing şi Moscova consideră Ungaria un prieten, a încheiat premierul ungar.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Ungaria
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close