Antena 3 CNN Externe Orban Viktor: Islamul "nu aparține spiritual Europei"

Orban Viktor: Islamul "nu aparține spiritual Europei"

Orban Viktor: Islamul "nu aparține spiritual Europei"
16 Oct 2015   •   13:56

Islamul "nu aparține spiritual Europei" și stabilește reguli "dintr-o altă lume", susține premierul ungar Viktor Orban, adeptul unei poziții dure în dosarul privind migrația, într-un interviu care va apărea sâmbătă în revista germană Focus, relatează vineri France Presse, scrie agerpres.ro. 

"Islamul nu a aparținut niciodată Europei, s-a autoinvitat", a declarat Orban, justificând opoziția sa față de primirea de către UE a sute de mii de solicitanți de azil veniți în majoritate din țări musulmane prin dorința de "a apăra valorile culturale" europene.

Premierul ungar a recunoscut totuși că lucrătorii turci veniți să furnizeze forță de muncă economiei germane în anii 1960-1970, chiar dacă în majoritate de religie musulmană, "aparțin istoriei Germaniei și, prim urmare, și a Europei".

"Însă spiritual, islamul nu aparține Europei. Este un corpus de reguli dintr-o altă lume", a afirmat Orban, criticând faptul că "nu are dreptul de a pune la îndoială", în fața germanilor sau a francezilor, posibilitatea unei societăți multiculturale. "În Ungaria, decidem noi înșine dacă vrem sau nu. Și nu vrem", a adăugat el.

Șeful guvernului de la Budapesta, care a spus întotdeauna despre imigranții care ajung zilnic cu miile în Europa că sunt simpli 'refugiați economici', consideră că "nu toată lumea are dreptul la o viață în Germania sau în Ungaria", ci "numai cei care au lucrat pentru asta".

×
Subiecte în articol: islam Ungaria
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close