ORDIN de la Moscova! Autorităţile sârbe au CONFISCAT întreprinderile lui Berezovski

de G.C.P    |    20 Aug 2013   •   18:35
ORDIN de la Moscova! Autorităţile sârbe au CONFISCAT întreprinderile lui Berezovski

Un tribunal din Belgrad a dispus confiscarea a şapte întreprinderi care au aparţinut lui Boris Berezovski, punând astfel în aplicare o cerere venită din partea Procurorului General al Rusiei, a declarat adjunctul celui din urmă, Alexander Zvyagintsev.

"La solicitarea noastră, am fost informaţi ieri că Înalta Curte de Justiţie din Belgrad a confiscat şapte întreprinderi, ale cărui proprietar fusese Berezovski. Valoarea acestora este evaluată la peste nouă miliarde de ruble, adică 273 de milioane de dolari", a spus oficialul de la Moscova, într-o conferinţă de presă.

Unul dintre avocaţii lui Berezovski a decalrat că nu are nicio informaţie referitoare la situaţia întreprinderilor din Serbia.

"Nu ştiu nimic despre decizia tribunalului din Belgrad şi nici nu am auzit nimic despre situaţia întreprinderilor", a precizat avocatul Andrei Borovkov, citat marţi de agenţia Interfax.

Boris Berezovski a emigrat în Marea Britanie la începutul anului 2000 şi a obţinut dreptul de rezidenţă în Londra.

Pe 23 martie 2013, cadavrul lui Boris Berezovski a fost descoperit de un agent de pază în baia casei din Anglia.

În Rusia, Berezovski a fost acuzat de fraudă, de faptul că nu a înapoiat în ţară fondurile valutare şi abuz de autoritate. Mai devreme, la cererea Procuraturii Generale a Rusiei au fost puse sub sechestru acţiunile şi bunurile imobiliare ale companiilor deţinute de Berezovski în Ucraina.

Alegeri 2020
Alegeri 2020
x close