Antena 3 CNN Externe ORDIN de la Moscova! Autorităţile sârbe au CONFISCAT întreprinderile lui Berezovski

ORDIN de la Moscova! Autorităţile sârbe au CONFISCAT întreprinderile lui Berezovski

ORDIN de la Moscova! Autorităţile sârbe au CONFISCAT întreprinderile lui Berezovski
20 Aug 2013   •   18:35

Un tribunal din Belgrad a dispus confiscarea a şapte întreprinderi care au aparţinut lui Boris Berezovski, punând astfel în aplicare o cerere venită din partea Procurorului General al Rusiei, a declarat adjunctul celui din urmă, Alexander Zvyagintsev.

"La solicitarea noastră, am fost informaţi ieri că Înalta Curte de Justiţie din Belgrad a confiscat şapte întreprinderi, ale cărui proprietar fusese Berezovski. Valoarea acestora este evaluată la peste nouă miliarde de ruble, adică 273 de milioane de dolari", a spus oficialul de la Moscova, într-o conferinţă de presă.

Unul dintre avocaţii lui Berezovski a decalrat că nu are nicio informaţie referitoare la situaţia întreprinderilor din Serbia.

"Nu ştiu nimic despre decizia tribunalului din Belgrad şi nici nu am auzit nimic despre situaţia întreprinderilor", a precizat avocatul Andrei Borovkov, citat marţi de agenţia Interfax.

Boris Berezovski a emigrat în Marea Britanie la începutul anului 2000 şi a obţinut dreptul de rezidenţă în Londra.

Pe 23 martie 2013, cadavrul lui Boris Berezovski a fost descoperit de un agent de pază în baia casei din Anglia.

În Rusia, Berezovski a fost acuzat de fraudă, de faptul că nu a înapoiat în ţară fondurile valutare şi abuz de autoritate. Mai devreme, la cererea Procuraturii Generale a Rusiei au fost puse sub sechestru acţiunile şi bunurile imobiliare ale companiilor deţinute de Berezovski în Ucraina.

×
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close