Antena 3 CNN Externe "Orice sancţiune trebuie să fie reciprocă". Ruşii elaborează o lege privind confiscarea bunurilor firmelor europene

"Orice sancţiune trebuie să fie reciprocă". Ruşii elaborează o lege privind confiscarea bunurilor firmelor europene

"Orice sancţiune trebuie să fie reciprocă". Ruşii elaborează o lege privind confiscarea bunurilor firmelor europene
05 Mar 2014   •   12:37

Un proiect de lege elaborat de senatorii ruşi prevede confiscarea bunurilor firmelor europene şi americane, în cazul în care sunt impuse sancţiuni Rusiei din cauza confruntării în Ucraina, informează AFP.

"Proiectul de lege propune să fie acordate asemenea prerogative preşedintelui şi Guvernului", a declarat şeful Comisiei pentru legislaţie constituţională din cadrul Consiliulu Federaţiei (Camera superioară a Parlamentului) Andrei Klişas.

El a anunţat că, pentru moment, juriştii "studiază în mod atent problema" constituţionalităţii confiscării unor active şi conturi ale unor firme străine şi persoane fizice.

"Dar, în tot cazul, nu ne îndoim că acest lucru nu corespunde normelor europene. Este suficient să ne amintim exemplul Ciprului, când confiscarea a devenit una dintre condiţiile acordării unui ajutor de către Uniunea Europeană (UE) ţării", a spus el.

Andrei Klişas că "orice sancţiune trebuie să fie reciprocă".

Un consilier de la Kremlin, Serghei Glaziev, a declarat marţi că Rusia îşi va reduce "la zero" dependenţa economică faţă de Statele Unite, în cazul în care Washingtonul îi va impune sancţiuni din cauza situaţiei din Ucraina, şi a avertizat că acest lucru va conduce la un "krach" al sistemului financiar american.


 

 

 

×
Subiecte în articol: Proteste Ucraina
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close