Antena 3 Externe Ororile comise în Austria de un român. Austriecii vor acum să scape de el

Ororile comise în Austria de un român. Austriecii vor acum să scape de el

20 Mai 2020   •   22:04
Ororile comise în Austria de un român. Austriecii vor acum să scape de el
Sursa foto: Hepta

Autorităţile judiciare austriece au cerut transferarea într-un penitenciar din România a unui bărbat din judeţul Alba condamnat de două ori în Austria pentru abuz sexual grav cu minori. Românul are la activ şi alte perversiuni cu copii, una comisă acasă.

Românul judecat în Austria (S.G.G) are 45 de ani, iar ultima dată a fost condamnat în septembrie 2018, în cazul său fiind pronunţată o sentinţă de 13 ani de închisoare pentru comiterea a două infracţiuni de abuz sexual grav cu minori, a unei infracţiuni de "abuz al unei relaţii de autoritate", precum şi pentru o infracţiune de ”reprezentări pornografice cu minori”, incriminată de Codul penal austriac, scrie Adevărul.

În primăvara aceluiaşi an, individul mai fusese condamnat odată la pedeapsa de 366 zile închisoare şi internarea sa „într-o instituţie pentru infractori mintali anormali”, după cum se arată în sentinţa pronunţată la data de 14.03.2018 de Tribunalul Landului Linz. Individul comisese însă abuzuri similare şi înainte de ajunge în Austria.

„În fapt s-a reţinut că: la data de 01.09.2013, în locuinţa sa din Linz persoana condamnată a întreprins un act sexual vaginal cu minora Joana B. L. în vârstă de 2 ani şi 8 luni, folosindu-se de împrejurarea că avea în grijă pe această minoră. La data de 17.08.2013 în localitatea Zlatna din România, persoana condamnată a atins cu organul său sexual vaginul minorei M.GL., în vârstă de 3 ani şi 10 luni, ejaculând pe coapsa acesteia.

A înregistrat acţiunile de abuz sexual descrise mai sus cu cele două minore. A stocat şi deţinut prin mijloace de înregistrare electronice date fotografice şi fotografii reale ale unor acte sexuale cu persoane minore, precum şi fotografii reale ale unor persoane minore, care servesc la excitarea sexuală a celui care le priveşte”, se arată în considerentele deciziei Curţii de apel Alba Iulia (www.rolii.ro).

Individul nu şi-a dat acordul pentru executarea pedepsei în România, dar pe numele lui a fost emis un ordin de expulzare. Procedurile sunt întârziate întrucât, din cauza unor discrepanţe între legislaţiilele celor două ţări, Curtea de Apel Alba Iulia a recunoscut deocamdată doar una dintre sentinţe. Decizia instanţei româneşti nu este însă definitivă.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close