Antena 3 CNN Externe Osama ben Laden, către francezi: Poziţiile adoptate de Sarkozy "vor costa scump" Franţa

Osama ben Laden, către francezi: Poziţiile adoptate de Sarkozy "vor costa scump" Franţa

Osama ben Laden, către francezi: Poziţiile adoptate de Sarkozy "vor costa scump" Franţa
Sursa foto: Foto: moonbattery.com
21 Ian 2011   •   13:50

Conducătorul reţelei teroriste Al-Qaeda, Osama ben Laden, a avertizat că poziţiile adoptate de preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, "vor costa scump" Franţa. Declaraţiile au fost identificate într-o înregistrare audio difuzată vineri de postul arab de televiziune Al Jazeera, potrivit AFP.

Mai mult decât atât, ben Laden a condiţionat eliberarea ostaticilor francezi din Afganistan de retragerea Franţei din această ţară.

"Vă repetăm acelaşi mesaj: eliberarea ostaticilor voştri din mâinile fraţilor noştri este legată de retragerea soldaţilor voştri din ţara noastră", a afirmat autorul mesajului, identificat drept Osama ben Laden de postul de televiziune din Qatar Al Jazeera.

Liderul Al-Qaeda a adăugat, adresându-se francezilor, că refuzul lui Sarkozy de a-şi retrage trupele din Afghanistan îi bagă poporul în aceeaşi oală cu cel american, acest lucru reprezentând o undă verde pentru asasinarea prizionierilor săi.

"Refuzul preşedintelui vostru de a se retrage din Afganistan este rezultatul imitării Americii, iar acest refuz este o undă verde pentru uciderea prizonierilor voştri (...), dar noi nu vom face acest lucru la momentul care îi convine lui".

Această poziţie a lui Sarkozy "îl va costa şi vă va costa scump pe diferite fronturi, în interiorul şi exteriorul Franţei", a continuat ben Laden.

Ăn data de 30 decembrie 2009, doi jurnalişti francezi şi cei trei însoţitori afgani ai lor au fost luaţi ostatici, la aproximativ 60 de kilometri est de Kabul, în provincia muntoasă instabilă Kapisa.

×
Parteneri
Salariul vine mai devreme în aprilie! Vești bune pentru români
x close