Antena 3 CNN Externe Osama ben Laden cere declanşarea jihadului împotriva Israelului (VIDEO)

Osama ben Laden cere declanşarea jihadului împotriva Israelului (VIDEO)

Osama ben Laden cere declanşarea jihadului împotriva Israelului (VIDEO)
Sursa foto: Osama ben Laden
14 Ian 2009   •   18:47

Osama ben Laden, liderul grupării teroriste al-Qaida, a cerut declanşarea jihadului împotriva Israelului pe fondul ofensivei din Gaza, în timp ce conflictul este pe cale de a se extinde în regiune, informează Sky News. Potrivit CNN, mesajul reprezintă "o invitaţie" din partea lui ben Laden de a participa la "jihad pentru a stopa agresiunea împotriva Gaza".
De asemenea, Ben Laden critică guvernele arabe, deoarece au împiedicat popoarele lor să acţioneze pentru "eliberarea Palestinei" relatează Sky News.
Cu toate că vocea persoanei din mesajul postat pe un site militant islamist este similară cu înregistrările pe care ben Laden le-a difuzat în trecut mesajul nu poate fi autentificat, potrivit CNN.
Mesajul a fost transmis într-un discurs postat pe un site frecvent utilizat în activitatea de propagandă a organizaţiei teroriste al-Qaida.Înregistrarea durează aproximativ 22 de minute şi este intitulată: "O chemare la Jihad pentru a opri agresiunea în Gaza. Mesajul şeicului Osama ben Laden către musulmani".
"Israelienii se grăbesc să scape de duşmanii lor din Gaza şi să îi înlocuiască cu (preşedintele palestinian Mahmoud) Abbas şi administraţia sa, pentru ca ei să-şi protejeze spatele. Ei au comis astfel acest măcel îngrozitor înainte de sfârşitul mandatului lui Bush, înainte ca slăbiciunea americană să se arate şi mai mult", a declarat el.
Ben Laden are îndoieli în privinţa capacităţii viitorului lider american de a face faţă reţelei al-Qaida şi altor grupări teroriste. "Poate America să continue războiul împotriva noastră pentru mai multe decenii? Toate rapoartele şi analizele indică faptul că nu este posibil".
Osama ben Laden cheamă la Jihad, spunând că acesta este singura cale de a-i înfrânge pe "sionişti" şi de a elibera Fâşia Gaza. Musulmanii din întreaga lume sunt chemaţi prin apelul lui Osama, care a reiterat îndemnul său la donaţii. "Datoria voastră este de a oferi sprijin către Mujahedini cu bani şi oameni. Am avut eu însumi experienţa Jihadului şi ştiu cât de costisitor poate fi", a mai spus ben Laden.
La mijlocul lunii mai a anului trecut liderul al-Qaida a difuzat ultimul mesaj audio, perioadă care a coincis cu aniversarea a 60 de ani de la înfiinţarea statului Israel. Acesta îşi îndemna adepţii să "elibereze Palestina" în mesajul respectiv.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Osama ben Laden
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close