Antena 3 CNN Externe Osama ben Laden, îngrijorat de schimbările climatice: Cere musulmanilor să îi ajute pe sinistraţii pakistanezi

Osama ben Laden, îngrijorat de schimbările climatice: Cere musulmanilor să îi ajute pe sinistraţii pakistanezi

Osama ben Laden, îngrijorat de schimbările climatice: Cere musulmanilor să îi ajute pe sinistraţii pakistanezi
Sursa foto: Foto: moonbattery.com
01 Oct 2010   •   14:26

Liderul al-Qaida, Osama ben Laden, le cere musulmanilor să ofere ajutor victimelor inundaţiilor din Pakistan, afirmând că este îngrijorat de modificările climatice, într-un mesaj audio postat vineri pe forumuri islamiste, a anunţat grupul de supraveghere a site-urilor islamiste SITE, citat de AFP.

"Numărul victimelor cauzat de modificările climatice este foarte mare (...), mai important decât numărul victimelor războaielor", afirmă vocea atribuită lui ben Laden, a cărei autenticitate nu a putut fi verificată.

Este vorba despre prima înregistrare atribuită lui ben Laden de la 25 martie şi până în prezent.

Data acestei înregistrări nu este cunoscută, dar liderul al-Qaida le adresează felicitări musulmanilor cu ocazia încheierii lunii de Ramadan, la 10 septembrie.

"Catastrofa (în Pakistan) este foarte mare şi este greu de descris", spune el, în mesaj.

"Lucrurile cu care ne confruntăm (...) cer o acţiune rapidă şi serioasă a sufletelor caritabile şi a bărbaţilor curajoşi, care să le aducă ajutoare fraţilor lor musulmani, în Pakistan", continuă acesta.

Antena3.ro

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close