Antena 3 CNN Externe Osama ben Laden reia apelul la ajutor pentru victimele inundaţiilor din Pakistan

Osama ben Laden reia apelul la ajutor pentru victimele inundaţiilor din Pakistan

Osama ben Laden reia apelul la ajutor pentru victimele inundaţiilor din Pakistan
Sursa foto: Foto: moonbattery.com
02 Oct 2010   •   12:03

Liderul reţelei al-Qaida, Osama ben Laden, şi-a reiterat apelul la ajutor pentru victimele inundaţiilor din Pakistan, într-un mesaj audio, al doilea pe aceeaşi temă în 24 de ore, relatează sâmbătă grupul american de supraveghere a site-urilor islamiste SITE, citat de AFP.

Cu titlul "Ajutaţi-vă fraţii din Pakistan", liderul al-Qaida reia mai pe larg mesajul difuzat vineri, punând accentul pe ceea ce consideră mobilizarea slabă a ţărilor arabe şi musulmane pentru ajutorarea pakistanezilor. El a citat Turcia, ţările din Golful Persic şi Malaysia.

"Răspunsul nu a fost pe măsura catastrofei", a apreciat el, evocând operaţiunile de salvare. El a subliniat că nici un lider arab sau musulman nu s-a deplasat în Pakistan pentru a verifica amploarea catastrofei, "cea mai mare a secolului", contrar secretarului general al ONU, Ban Ki-moon.

În plus, el a afirmat că bogăţiile petroliere din Peninsula Arabică "aparţin tuturor musulmanilor" şi că ar trebui utilizate pentru a ajuta Pakistanul, apoi a propus un plan în patru puncte pentru a lupta împotriva catastrofelor naturale.

Osama den Laden a preconizat astfel o administraţie pentru aceste catastrofe care să fie "pe măsura evenimentelor" şi formată nu din birocraţi, ci din gestionari eficienţi şi experimentaţi, cu "enorme mijloace financiare", echipe de salvatori experimentaţi în fiecare ţară şi echipe internaţionale, care să recruteze din ţările musulmane.

Noul mesaj, cu o durată de peste 13 minute, a fost postat pe Internet sâmbătă, potrivit SITE. Vineri, Osama ben Laden a făcut apel, într-un alt mesaj, la ajutorarea Pakistanului şi şi-a exprimat îngrijorarea privind schimbările climatice.

Conform ONU, 21 de milioane de persoane au fost afectate de inundaţiile din Pakistan, iar dintre ele 12 milioane au nevoie de un ajutor de urgenţă.

Majoritatea experţilor pe tema al-Qaida consideră că Osama ben Laden se află cel mai probabil într-o regiune muntoasă între Pakistan şi Afganistan.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Osama ben Laden pakistan inundatii
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close