Antena 3 CNN Externe Osama bin Laden: Americanii să facă presiuni asupra Casei Albe pentru a pune capăt războaielor

Osama bin Laden: Americanii să facă presiuni asupra Casei Albe pentru a pune capăt războaielor

Osama bin Laden: Americanii să facă presiuni asupra Casei Albe pentru a pune capăt războaielor
14 Sep 2009   •   12:40

O nouă înregistrare audio a lui Osama bin Laden a fost difuzată pe internet de reţeaua teroristă Al-Qaida. Potrivit Intel Center, Osama le cere americanilor să facă presiuni asupra Casei Albe pentru a pune capăt războaielor din Irak şi Afganistan. În caz contrar ameninţă că va duce o luptă de uzură împotriva Statelor Unite "în toate modurile posibile".

Liderul taliban îi sfătuieşte pe americani să facă presiuni asupra Casei Albe pentru a pune capăt războaielor din Irak şi Afganistan. Mesajul a fost transmis pe internet de reţeaua teroristă al-Qaida şi este parte a singurei înregistrări audio a lui Osama ben Laden din ultimele patru luni.

Potrivit centrului american de cercetare în domeniul terorismului, Intel Center, liderul reţelei islamiste cere americanilor să protesteze împotriva războaielor sau a sprijinirii Israelului de către administraţia Obama.

Această difuzare intervine la două zile după cea de-a opta aniversare a atentatelor de la 11 septembrie, revendicate de al-Qaida şi care au provocat moartea a aproape 3.000 de persoane. Bin Laden obişnuieşte să facă astfel de declaraţii în fiecare an, în preajma lunii septembrie sau octombrie.
Antena 3



×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close